SUPOSAT DELICTE D'ODI

La CUP denuncia amenaces de mort al regidor de Canet per les creus a la platja

L'advocat d'Alerta Solidària assenyala que la Fiscalia de delictes d'odi hauria d'actuar en aquest cas

lainz43440816 enfrentamientos con las cruces amarillas en playas de catalu180521212552

lainz43440816 enfrentamientos con las cruces amarillas en playas de catalu180521212552

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El regidor de la CUP a Canet de Mar Marc Jiménez i el militant de l’organització juvenil La Forja Biel López han denunciat aquest dimecres davant delsMossos d’Esquadra les múltiples amenaces de mort que asseguren que han rebut després dels enfrontaments a la platja de Canet.

La setmana passada a la platja de la ciutat un grup de persones van arrencar desenes de creus grogues, en suport als polítics independentistes empresonats, que estaven clavades a la sorra, i això va provocar un enfrontament que es va saldar amb cinc independentistes ferits lleus. 

Aquesta denúncia se suma a la interposada la setmana passada pels ferits a causa d’aquest episodi, segons han explicat als mitjans davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de les Corts tant els afectats com l’advocatd’Alerta Solidària Jordi Busquets.

“Múltiples atacs”

Jiménez ha assenyalat que “les agressions i amenaces no s’han de tractar com un fet aïllat”, ja que, ha afirmat, “són múltiples els atacs patits aquests últims mesos”, entre els quals també ha destacat els episodis de Vilassar de Mar i Mataró, les dues poblacions a la província de Barcelona.

Busquets, per la seva banda, ha indicat que espera “com a mínim la rapidesa i urgència d’altres casos”, ja que en aquest, ha remarcat, hi ha implicat un representant públic. Ha assenyalat que, segons el seu parer, en casos com aquest la Fiscalia de delictes d’odihauria d’actuar d’ofici (cosa que no ha fet) i, enj canvi, no hauria de fer-ho en altres com el del regidor de Sant Joan de Vilatorrada per ERC Jordi Pesarrodona.

Una soga groga

Els dos denunciants han rebut amenaces per les xarxes socials, algunes de perfils anònims i altres d’usuaris amb nom i cognoms. Una d’aquestes amenaces, ha detallat Busquets, animava Biel López a utilitzar un llaç groc diferent del que demana la llibertat dels presos independentistes, missatge acompanyat per la foto d’una soga groga.

Busquets ha denunciat la “inacció de tots els cossos policials” en casos com aquest i ha criticat que s’hagi “mirat cap a una altra banda” i que els mitjans de comunicació “hagin tergiversat” aquests episodis.

Notícies relacionades

La regidora de la CUP a Barcelona Eulàlia Reguant ha considerat que l’augment d’aquests “atacs de grups feixistes” és “la mateixa moneda, però una altra cara, de la repressió de l’Estat”. Ha assenyalat que “més enllà de denúncies, són necessàries actuacions polítiques fermes i decidides per combatre el feixisme i no deixar que avanci”.

“Cada vegada que retrocedim, el feixisme avança”, ha asseverat, i ha afegit: “L’única manera que (aquests atacs) no quedin impunes és que els fem aflorar i els posem sobre la taula”.

Temes:

CUP