CATALUNYA

El jutge imputa els acompanyants de Puigdemont per encobriment

El magistrat De Egea els cita com a imputats per, presumptament, haver ajudat l'expresident

La citació, prevista per al dia 29 serà previsiblement modificada a petició de la defensa

zentauroepp43086402 hyj00  berl n  alemania   26 04 2018   el expresidente de la180426175949

zentauroepp43086402 hyj00 berl n alemania 26 04 2018 el expresidente de la180426175949 / HAYOUNG JEON

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El jutge de l’Audiència Nacional Diego de Egea ha citat a declarar com a imputades per un delicte d’encobriment les quatre persones que acompanyaven l’expresident català Carles Puigdemont quan va ser aturat per Setmana Santa a Alemanya. Es tracta de l’empresari català Josep Maria Matamala, del professor Josep Lluís Alay i dels mossos Xabier Goicoechea Fernández (enquadrat en el servei d’escortes del cos) i Carlos de Pedro López

Notícies relacionades

Malgrat que el jutge de reforç de Jutjat Central d’Instrucció número 6 els ha citat a declarar el proper dia 29, previsiblement aquesta data serà modificada, ja que els advocats han objectat que els coincidia amb diligències en altres procediments. La citació dels quatre acompanyants de l’expresident s’ha produït a instàncies de la Fiscalia de l’Audiència Nacional que els va denunciar per un presumpte delicte d’encobriment.

Els agents que seguien Puigdemont van rastrejar el mòbil d’un dels seus acompanyants, que tenia activat el geolocalitzador. Un altre mòbil a bord també tenia activa la connexió amb satèl·lit. A més, el cotxe portava una geobalisa incorporada pels investigadors espanyols en el camí de tornada a Brussel·les des de Hèlsinki. A més, 12 agents del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) es van ocupar de vigilar Puigdemont des de Brussel·les fins a Hèlsinki.