CATALUNYA

La fiscalia investiga els quatre acompanyants de Puigdemont quan va ser detingut

El ministeri públic considera que podrien haver comès un delicte d'encobriment

La Policia havia denunciat la parella de mossos, cos que ha obert una investigació interna

jcarbo42676683 puigdemont180326162141

jcarbo42676683 puigdemont180326162141 / FABIAN BIMMER

1
Es llegeix en minuts
Á. Vázquez

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha obert diligències d'investigació per determinar si els dos Mossos d'Esquadra i les altres dues persones que acompanyaven l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont quan va ser detingut diumenge a Alemanya podrien haver incorregut en un delicte d'encobriment, ha informat avui la Fiscalia General de l'Estat.

Es tracta de l'empresari català Josep Maria Matamala, d'un professor i dels mossos Xabier Goicoechea Fernández (enquadrat en el servei d'escortes del cos) i Carlos de Pedro López. Aquests dos últims han sigut denunciats aquest mateix matí per la Policia davant la fiscalia de l'Audiència Nacional. A més, els Mossos han obert una informació reservada relativa a aquests dos agents, que se suma a l'avançada per aquest diari pel departament d'Interior que es dirigia a determinar si els agents de seguretat que acompanyaven Puigdemont a Bèlgica eren membres del cos.

Un geolocalitzador i 12 agents del CNI

Notícies relacionades

El cotxe de l'expresident portava un geolocalitzador incorporat pels investigadors espanyols en el seu camí de tornada a Brussel·les des de Hèlsinki. Fonts de la investigació han informat que dotze agents del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) es van ocupar de vigilar Puigdemont des de Brussel·les fins a Hèlsinki, un trajecte que va fer en avió dijous passat.

Aquests agents van ser rellevats després per investigadors de la Comissaria General d'Informació, que es van ocupar de vigilar l'expresident en el seu viatge de tornada a Bèlgica en cotxe. De fet, els investigadors havien col·locat prèviament un dispositiu de geolocalització al vehicle de l'expresident, que sempre van tenir controlat, asseguren les fonts.