El Govern acusa Puigdemont d'"allargar l'agonia"

La ministra Montserrat assegura que JxCat busca generar "inestabilitat política"

cmontanyes42820646 dolors montserrat180407202213

cmontanyes42820646 dolors montserrat180407202213 / Raul Caro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha lamentat aquest diumenge que Junts per Catalunya (JxCat) i Carles Puigdemont estiguin "allargant l'agonia i la confrontació" amb l'objectiu de crear "inestabilitat política" perquè els independentistes no l'oblidin.

JxCat va acordar ahir intentar investir Puigdemont  com a president de la Generalitat abans del 14 de maig, vuit dies abans de la data límit perquè es convoquin unes noves eleccions, si bé va obrir la porta a plantejar un pla d, un quart candidat a la investidura.

Així s'ha expressat Montserrat en declaracions als periodistes abans d'intervenir en el 13è Congrés de Noves Generacions de Catalunya, en què ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que convoqui "un debatd'investidura amb un (candidat a) president legal i viable que pensi en tot el que interessa a tots i cadascun dels catalans".

La inestabilitat, segons el parer de la ministra, és "l'èxit de Puigdemont, perquè li garanteix que els independentistes no l'oblidin".

Recurs

Ha assegurat que l'Executiu del qual forma part recorrerà la reforma de la llei de presidència aprovada pel Parlament divendres passat, ja que "per sobre de la llei no hi ha ningú".

Notícies relacionades

"Utilitzarem tots els instruments legals, perquè la llei ens fa a tots iguals", ha asseverat.

Així, ha demanat que Catalunya torni a la "normalitat" perquè torni a ser una terra definida per la "concòrdia" entre els ciutadans" i pel seu "lideratge".