PRESUMPTE FRAU EN DOCUMENT PÚBLIC

Imputades una professora i la secretària del màster de Cifuentes

La jutge amplia la causa per falsedat de l'acta amb el qual l'expresidenta madrilenya va intentar contrastar l'escàndol

Cita l'única docent la firma de la qual no va ser falsificada i la funcionària que presumptament va modificar les seves notes

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat d'Instrucció número 51 deMadridha ampliat la causa que se segueix per presumpta falsedat en document públic a l'acta amb la qual Cristina Cifuentes va intentar demostrar, en un primer moment, que havia cursat el màster a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) i n'havia aprovat el treball final. Per aclarir el que va succeir, cita a testificar com a imputades Amalia Calonge, la secretària que presumptament va falsificar les notes de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, i Cecilia Rosado, l'única professora del tribunal d'avaluació del postgrau la firma de la qual no va ser falsificada.

La jutge les ha citat per al proper 10 de maig al migdia. Aquell mateix dia, a les nou del matí, declararan, en qualitat de testimonis, Alicia López de los Mozos, Clara Souto i Sergio Pulido. Les dues primeres són les altres dues docents de l'acta, les firmes de les quals sí que van ser falsificades. 

A les onze del matí estan citats, i també en qualitat de testimonis, la cap d'inspecció de serveis de l'URJC, Pilar Trinidad Núñez, i el responsable administratiu dels postgraus del centre, José Antonio Lobato Moreno. 

Álvarez Conde, el primer citat

Es tracta de les noves diligències acordades en el marc de la investigació per la denúncia de la catedràtica de la Universitat de Salamanca Ángela Figueruelo, la firma de la qual va ser falsificada, en aquest cas a l'acta de convalidació de notes. La jutge -que ha assumit, a més, la investigació que va iniciar la fiscalia de Móstoles- va citar la setmana passadaen qualitat d'imputat   l'exdirector de l'Institut de Dret Públicd'imputat   de l'URJC, Enrique Álvarez Conde.

Aquest compareixerà el 6 de juny, dia en què declararan també com a testimonis Figueruelo i 12 testimonis més: tres professors més -Souto, Alfredo Allué i Laura Nuño- i nou alumnes.

La jutge va sol·licitar a l'Institut Universitari de Dret Públic que remeti abans del 5 de juny els originals de les actes del 24 de maig del 2012 corresponents a la reunió de la Comissió de Garanties de Qualitat del Màster per a la convalidació de les tres assignatures objecte del procediment.

Les reaccions

El president de la Comunitat de Madrid en funcions des de la dimissió de Cifuentes, Ángel Garrido, va assenyalar, després de conèixer les noves citacions, que "ja no és l'hora de la política", sinó "de la justícia". "Ens hi encomanem i que resolgui el que cregui oportú", va afegir.

Notícies relacionades

Per la seva part, el portaveu adjunt de Cs a l'Assemblea de Madrid, César Zafra, ha assenyalat que les noves citacions "reafirmen" que el que va passar "va ser greu" i "no pintava bé".

I des de Podemos, la portaveu a la Cambra, Lorena Ruiz-Huerta, espera que les recents imputacions "serveixin d'aprenentatge" perquè "les institucions es prenguin molt seriosament que el PP ha intentat instrumentalitzar-les per posar-les al seu servei".