Detingut a Las Palmas per incitació al gihadisme a les xarxes socials

L'arrestat està implicat en activitats de radicalisme i difusió de propaganda de Daesh

guardia-civil

guardia-civil

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Guàrdia Civil ha detingut a Las Palmas un home de 31 anys, de nacionalitat espanyola però nascut a Jordània, que incitava a la violència gihadista a les xarxes socials exaltant Daesh, segons ha informat aquest dijous el Ministeri de l'Interior.

L'arrestat, actualment resident a Alemanya, està implicat en activitats de radicalisme i difusió de propaganda d¿aquest grup terrorista.

En el seu procés de radicalització havia passat de seguir i difondre continguts de grups gihadistes a fer una tasca activa de proselitisme publicant discursos radicals.

A les xarxes socials

El detingut mostrava una intensa activitat a les xarxes socials difonent l'ideari terrorista, especialment el promulgat per Hamàs i el Front Fateh al-Xam (abans conegut com Front al-Nusra), i incitant altres usuaris de la xarxa a dur a terme una gihad violenta.

Els investigadors van detectar la seva activitat propagandística l'agost del 2016 a través d'un perfil que utilitzava a Facebook, en què, de manera explícita, es publicavapropaganda gihadista mitjançant la divulgació de material videogràfic de suport a organitzacions terroristes en una primera fase i després amb clara incitació a la violència.

El març del 2017 va abandonar Espanya amb la seva dona i fills i es va establir a Alemanya , però gràcies a la col·laboració internacional la investigació va prosseguir i, en detectar-se novament la seva presència a Espanya, es va procedir a la seva detenció.

L'enaltiment

Notícies relacionades

Els investigadors han escorcollat el seu domicili, on han recollit proves de la seva intensa activitat per aclarir completament els fets i els seus possibles contactes tant dins com fora d'Espanya.

El Ministeri de l'Interior recorda que l'activitat de suport i enaltiment, desenvolupada a través d'internet i xarxes socials, per persones afins als diferents grups terroristes constitueix una de les seves principals fortaleses tant per a la difusió del seu ideari radical com per a la captació de nous adeptes i per donar publicitat a les seves accions.