Anar al contingut

NOU SALARI

Cifuentes cobrarà almenys 3.503 euros al mes com a diputada amb "dedicació exclusiva"

Aquesta quantitat pot augmentar depenent si pertany a una comissió

El Periódico

Cifuentes cobrarà almenys 3.503 euros al mes com a diputada amb "dedicació exclusiva"

Emilio Naranjo

La ja expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes cobrarà com a mínim un sou de 3.503,46 euros en continuar com a diputada del PP amb "dedicació exclusiva" a l'Assemblea de Madrid.

Aquestes dades es desprenen del Portal de Transparència de la Cambra regional, on queda exposat que un diputat de l'Assemblea amb "dedicació exclusiva" cobra 3.503,46 euros bruts al mes, tot i que varia en funció d'altres factors. En concret, aquest sou pot variar en funció de si pertany a alguna comissió. Si és presidenta de comissió, obtindrà un plus de 677,58 euros; vicepresidenta, 508,18 euros més; secretària de comissió, 508,18 afegits, i si és portaveu de grup parlamentari d'alguna comissió tindrà un plus de 846,97 euros. També podrà rebre una indemnització específica, si percep una d'aquestes funcions, de 1.221,83 euros. No obstant això, perquè Cifuentes comenci a cobrar aquest sou haurà de prendre primer possessió com a diputada al Parlament madrileny.

Al document que Cifuentes va enviar dimecres a la presidenta de l'Assemblea, Paloma Adrados, per fer efectiva la seva renúncia al càrrec de presidenta de la Comunitat de Madrid, li va comunicar que quan es faci formalment efectiva la seva dimissió, la seva dedicació com a diputada a l'Assemblea de Madrid serà en règim de "dedicació exclusiva".

Quan acabi la legislatura, no està previst que Cifuentes percebi cap salari com a expresidenta. De fet, va ser precisament el seu govern el que va eliminar el 2015 el consell consultiu, i es van esfumar així totes les atribucions (despatx, cotxe oficial i salari) que es donaven a aquestes persones.