TENSIÓ POLÍTICA

Una excandidata al Senat de Cs retira llaços grocs amb un ultra dels Hammerskin

La CUP denuncia la "col·laboració" entre el partit de Rivera i grups neonazis

hammerskin

hammerskin

1
Es llegeix en minuts

L'excandidata de Ciutadans a les eleccions al Senat del 2015 Eva Sagardoy va participar diumenge passat en una retirada de llaços grocs i cartells independentistes amb un home amb tatuatges del grup neonazi Hammerskin, segons ha denunciat la CUP de Tarragona a les seves xarxes socials.

En un vídeo que també circula per les xarxes, es pot veure Sagardoy i el seu acompanyant arrencant cartells dels CDR de la façana de l'Ajuntament de Tarragona, just després d'un empaperat popular organitzat pels CDR de la ciutat. El vídeo, segons explica la CUP, va ser gravat per un veí.

Notícies relacionades

En les imatges es veu com l'home mostra el dors de la mà, on porta un tatuatge amb el símbol dels Hammerskin (dos martells creuats), una associació neonazi amb estèticaskinheadcreada a Dallas (Texas) el 1987. El 2009 va ser declarada il·legal a Espanya per associació il·lícita i alguns dels seus líders van ser condemnats a entre un any i mig i dos anys i mig de presó.

"Un fet greu"

"Aquest és un fet greu, perquè evidencia la col·laboració entre membres de Ciutadans i l'extrema dreta, fet que contradiu reiterades informacions de líders i representants del partit desmarcant-se'n", ha subratllat la CUP.