La jutge no veu delicte en el regidor d'ERC que es va burlar de la Guàrdia Civil

La magistrada suspèn la declaració de Jordi Pesarrodona després del testimoni d'un comandament de l'institut armat

zentauroepp43046677 jordi pesarrodona amb un ram de roses grogues a la pla a de 180423141305

zentauroepp43046677 jordi pesarrodona amb un ram de roses grogues a la pla a de 180423141305 / Gemma Aleman

1
Es llegeix en minuts

La magistrada del jutjat d'instrucció número 2 de Manresa no veu delicte d'odi ni de resistència greu en l'actuació del regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona (ERC), que va posar amb un nas de pallasso al costat d'un agent de la Guàrdia Civil durant els registres a la seu de la Conselleria de Governació el 20 de setembre. Al regidor se l'acusava d'haver incomplert les ordres dels agents que miraven d'impedir la votació de l'1-O a l'Escola Joncadella de la localitat.

La jutge ha decidit suspendre la declaració de Pesarrodona, prevista per a aquest dilluns, després d'escoltar el testimoni d'un tinent de la Guàrdia Civil. L'advocat del regidor, David Casellas, ha explicat a la sortida dels jutjats que la intenció de la magistrada és arxivar la causa per aquests dos delictes, malgrat que ha demanat l'opinió per escrit de la fiscalia i de la defensa abans d'emetre la resolució definitiva.

Testimoni "molt contundent"

Notícies relacionades

Segons el lletrat, la declaració del comandament de la Guàrdia Civil, que era el responsable de l'operatiu a l'Escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada -on era Pesarrodona l'1-O-, ha sigut "molt contundent", ja que "cap dels fets que constaven en l'atestat de la Guàrdia Civil que s'atribuïen a Pesarrodona se sostenien".

Per una altra part, la jutge també ha suspès la declaració del mosso que havia de declarar com a investigat aquest dilluns perquè, també segons els lletrats, de la declaració del guàrdia civil també s'ha desprès que "no hauria comès el delicte de desobediència que li atribuïa l'atestat".