DESPRÉS DE L'ESCÀNDOL MORAT

Podem no sancionarà Bescansa

L'Executiva evita expulsar la cofundadora després de descobrir-se el seu pla per desbancar Iglesias

La cúpula eludeix explicar si confia que ella presenti la dimissió en les pròximes hores

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Podem posa el fre i busca girar full sense donar imatge de purga. L'Executiva morada ha decidit aquest dilluns no sancionar la seva cofundadora, Carolina Bescansa, després de la polèmica suscitada la setmana passada al desvelar-se un pla per desbancar el secretari general, Pablo Iglesias. La determinació l'ha anunciat el secretari d'Organització, Pablo Echenique, que ha evitat pronunciar-se en públic si la cúpula espera que sigui ella qui prengui aquesta decisió.

Notícies relacionades

"Tothom ha vist què ha passat i és capaç de valorar-ho. No calen més valoracions", ha assenyalat Echenique després d'insistir en la importància d'haver tancat un acord amb Íñigo Errejón perquè aquest lideri la candidatura a la Comunitat de Madrid per al 2019. "La millor autocrítica és buscar solucions", ha opinat.

Amb aquesta decisió, la cúpula de Podem posa tota la pressió sobre la cofundadora, que manté el seu escó al Congrés dels Diputats tot i que els seus càrrecs orgànics li van ser retirats després que Iglesias conquistés tot el poder a Vistalegre 2 el febrer del 2017.