RELLISCADA A TELEGRAM

Bescansa planejava alinear-se amb Errejón contra Iglesias

L'estrateg qualifica el pla de "delirant" i considera que és un "insult" a tot el partit

La cofundadora de Podem publica per error un document amb el seu pla per desbancar el líder

jcarbo34121347 errejon bescansa180418164201

jcarbo34121347 errejon bescansa180418164201 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Terratrèmol de conseqüències imprevisibles a la cúpula de Podem. La cofundadora, Carolina Bescansa, ha fet públic aquest dimecres -sembla que per error, al seu canal de Telegram- un pla per formar una aliança amb el secretari d'Anàlisi Estratègica, Íñigo Errejón, i desbancar el líder, Pablo Iglesias, que va purgar els dos càrrecs després de conquistar tot el poder a Vistalegre 2, el febrer del 2017. Quan s'ha revelat el document, l'exnúmero dos ha desmentit "rotundament" una proposta que li sembla "delirant" i una total "falta de respecte" al partit. Errejón ha desmentit qualsevol tipus de pacte i ha explicat que l'únic que s'ha ofert a Bescansa és la possibilitat d'incorporar-la a les llistes a la Comunitat de Madrid que ell encapçalarà per a les eleccions autonòmiques del 2019. Fonts coneixedores de la informació confirmen a EL PERIÓDICO que, des que Iglesias la va apartar, Bescansa ha intentat aconseguir suports per formar un partit alternatiu, idea que l'estrateg sempre ha rebutjat totalment.

"És una bogeria seva que a sobre ens cau a nosaltres, però ha de quedar clar: ni Íñigo ni ningú excepte Carolina ha llegit aquest document delirant, ni evidentment hi ha cap conversa en un sentit ni remotament similar", desmenteixen, absolutament indignats pel fet que una proposta d'aquest calibre hagi sigut posada negre sobre blanc en un document sense haver-la traslladat als que apel·lava com a possibles aliats. 

Errejón confirma que, després de rebre el mandat d'encapçalar la candidatura morada a la Comunitat de Madrid, ha ofert a Bescansa, a l'anticapitalista Lorena Ruiz-Huerta i al pablista Ramón Espinar integrar una llista amb un projecte unitari que uneixi totes les sensibilitats del partit. Segons ha indicat, segueix a l'espera d'una resposta. "Mai firmaríem una cosa així", han rebutjat fonts pròximes al precandidat, que previsiblement serà designat al maig després de les primàries. 

Notícies relacionades

El pla que Bescansa publica al seu canal de Telegram, datat aquest dimecres i sense firma, descriu tres àmbits d'acció. El primer, el més immediat, la Comunitat de Madrid. La cofundadora es proposa com a número dos a la llista darrere d'Errejón i s'atribueix la vicepresidència del govern regional. En segon terme, planteja liderar una candidatura amb la família errejonista per a les primàries a les eleccions legislatives del 2020. I per últim, alinear-se també amb l'estrateg per prendre-li la secretaria general a Iglesias. 

El pla de Bescansa ha irritat l'errejonisme, sobretot ara que s'havia aconseguit pactar amb Iglesias els termes en què Errejón serà designat candidat.