Denúncies de Vox

El cas dels afusellaments "amb amor" arribarà als tribunals

Vox denunciarà els mitjans que van tallar les declaracions del seu secretari general

La formació política emprendrà accions judicials contra els diaris 'Ara', 'Nació Digital', 'El Plural' i TV3

vox

vox

1
Es llegeix en minuts

La difusió de les declaracions del secretari general del partit Vox, Javier Ortega, en què semblava que deia que els afusellaments de la guerra civil s'havien fet "amb amor" han hagut de ser matisades per la formació política i anuncia denúncies. El partit Vox, situat a la dreta de l'arc polític espanyol, ha assegurat mitjançant un comunicat que "emprendrà accions judicials contra els mitjans que han manipulat les declaracions de Javier Ortega a Callosa de Segura".

La importància en la llengua de les comes i les pauses s'ha evidenciat fefaentment en la polèmica desfermada. El 8 d'abril, Javier Ortega, secretari general de Vox, va visitar Teresa Agulló, la veïna que projecta des del seu balcó la creu de Callosa de Segura amb un focus després de la decisió de l'ajuntament de retirar aquesta creu situada davant la façana de l'església de San Martín. Durant la trobada, Javier Ortega va defensar el dret dels catòlics a expressar la seva fe en públic i el suport del partit als veïns que volen recuperar aquesta creu, una creu que Javier Ortega va afirmar que fa anys que "recorda fets tristos -persones que van ser afusellades en una guerra-, però sense odi i amb amor". El problema és que el text escrit o llegit, en la seva versió oral, perdia el sentit i guanyava en to. 

Alguns mitjans de comunicació van destacar la declaració com a "recorda persones que van ser afusellades, però sense odi, amb amor", que va motivar un lògic escàndol a les xarxes socials. 

Notícies relacionades

En concret, Vox ha anunciat que emprendrà accions judicials contra els diaris AraNació Digital, El Plural i TV-3. Aquest partit afegeix que també denunciarà els comunicadors Pilar Rahola i Pablo Hasel "per haver replicat aquesta manipulació". 

La retirada de la creu de Callosa ha estat envoltada de polèmica. L'ajuntament va procedir a retirar-la, però una denúncia de la plataforma ciutadana en defensa de la creu va paralitzar les tasques. Finalment, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va autoritzar el consistori a continuar els treballs de retirada de la creu i del seu pedestal i la veïna Teresa Agulló va decidir projectar la imatge de la creu a la façana de l'església.