Zoido: "Que el jutge alemany m'expliqui què entén per violència"

El ministre assegura que hi ha hagut "actes violents pagats amb diner públic"

El ministre assegura que hi ha hagut actes violents pagats amb diner públic / VÍDEO: EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha valorat la decisió del tribunal alemany de deixar en llibertat sota fiança Carles Puigdemont i descartar la rebel·lió. Segons Zoido, hi va haver violència i els informes de la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i els Mossos "acrediten més de 300 actes violents". "Preferiria que el jutge alemany m'expliqués què entén per violència, perquè no ho entenc", ha manifestat en declaracions a Telecinco.

El titular d'Interior sosté a més que els "actes violents es van pagar amb diner públic". Per això, afirma que el Tribunal Suprem enviarà tota la documentació necessària a Alemanya per demostrar la malversació. En aquesta línia, s'ha mostrat convençut que l'euroordre contra Puigdemont "es complirà" i serà "satisfactòria per a Espanya".

Notícies relacionades

"S'ha exercit violència i hi ha informes detallats que ho acrediten", ha subratllat.

Zoido ha posat alguns exemples del que considera violència, com els actes davant la Conselleria d'Economia, "pintades i llançament d'artefactes explosius" en dependències de la Guàrdia Civil, o "centenars d'escraches" a policies.