IDENTIFICAT PER LA POLICIA BELGA

Jaime Vizern, el fals guàrdia civil que es va colar a la casa de Puigdemont a Waterloo

Des del novembre del 2017 és president de l'associació Democràcia i Unitat Espanyola

vizern

vizern

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dels dos individus que la policia belga va identificar dimarts passat davant la casa de Carles Puigdemont a Waterloo és Jaime Vizern López, president des del mes de novembre de l'associació unionista Democràcia i Unitat Espanyola (DUE).

Veí de Sant Fuitós de Bages, Vizern es va disfressar de guàrdia civil i es va plantar davant la vivenda de l'expresident a Bèlgica. Ell i el seu company, també membre de DUE, es van dedicar a gravar vídeos i a fer-se fotos amb banderes espanyoles, que després van penjar a les xarxes socials.

"Preparats per capturar el pròfug i esmunyedís Puigdemont, DUE està a l'aguait", va tuitejar el compte de l'associació moments abans d'anar a casa de Puigdemont.

Segons explica ell mateix en declaracions a 'La Vanguardia', es defineix com a "constitucionalista, demòcrata, activista cívic i creient de l'Estat de dret". A més, és un ardu defensor que el castellà també sigui llengua vehicular a l'escola catalana.

Notícies relacionades

Vizern, que té una germana independentista amb qui no pot parlar del "tema" perquè si no discuteixen, recolza l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i acusa Puigdemont de "covard", de no respectar la llei i d'haver infligit un dany horrorós a Catalunya i a Espanya.

Alguns mitjans el relacionen amb els ultres detinguts per l'atac racista al centre de menors Estrep, el setembre del 2015, però ell ho nega categòricament. També ha organitzat dues manifestacions a Manresa en defensa de la unitat d'Espanya.