L'exconsellera Ponsatí es trasllada de Brussel·les al Regne Unit

La que va ser titular d'Ensenyament es reincorpora a la universitat de Saint Andrews

zentauroepp40854098 councillor of education of the generalitat of catalonia clar180226085055

zentauroepp40854098 councillor of education of the generalitat of catalonia clar180226085055 / EMMANUEL DUNAND

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exconsellera d’Ensenyament Clara Ponsatí ha deixat la seva residència a Brussel·les, on es va desplaçar a finals de l’any passat juntament amb l’expresident Carles Puigdemont i altres membres del Govern cessat arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Va ser la mateixa Ponsatí qui va comunicar ahir el seu trasllat a través de ­Twitter, xarxa social en la qual va afegir que tornava a treballar a la universitat escocesa de Saint Andrews, on va exercir de directora de l’Escola d’Economia i Finances abans de fer el salt a la política en l’última legislatura.

«L’exili català arriba al Regne Unit: disfrutant de la meva llibertat de moviments com a ciutadana europea, aquesta setmana m’he reincorporat a la Universitat de Saint Andrews», va tuitejar l’exconsellera i catedràtica d’Economia. 

Euroordre retirada

Després que no anés a declarar davant l’Audiència Nacional, la jutge Carmen Lamela va cursar a principis de novembre una ordre europea de detenció contra Puigdemont i els exconsellers Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i la mateixa Ponsatí, als quals va atribuir els delictes de rebel·lió, sedició, malversació, prevaricació i desobediència a l’autoritat.

Al mes següent, després que el cas passés al Tribunal Suprem, el jutge Pablo Llarena va optar per retirar aquestes euroordres, de manera que només va quedar activat l’arrest en cas que els imputats tornin a entrar en territori espanyol. Per tant, l’exresponsable d’Ensenyament pot avui dia moure’s lliurement pel Regne Unit.

Comín: "Seguim junts"

«Tota la sort del món, Clara. Gràcies per la teva valentia, la teva lucidesa i la teva integritat. Una sort haver compartit Govern. ¡Seguim junts!», va escriure  també des de Twitter l’exconseller de Salut Toni Comín, que segueix a Bèlgica. Des d’aquell país, segons van afirmar ell i els seus companys Puig i ­Serret en una entrevista concedida al diari El Punt Avui, treballaran per crear els fonaments de la república catalana.

Notícies relacionades

Aquests tres exconsellers van assegurar també que estan disposats a repetir en el càrrec i es van mostrar així mateix convençuts que els tribunals europeus acabaran posant en evidència la justícia espanyola. «Hem de tenir una certa confiança en la justícia internacional, sense avançar victòries que no s’han produït. I si la justícia internacional actua, potser això no serà tan llarg», va subratllar l’extitular de Salut.