l'espoli d'una institució

Fèlix Millet queda en llibertat després de 25 dies al satisfer la fiança

L'expresident del Palau de la Música presenta dues propietats de familiars com a aval dels 400.000 euros que li reclamava l'Audiència de Barcelona

lpedragosa25514402 felix millet160707210514

lpedragosa25514402 felix millet160707210514

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fèlix Millet ha quedat aquest divendres en llibertat després que el seu advocat abonés la fiança de 400.000 euros que li reclamava l'Audiència de Barcelona. Han passat 25 dies des del seu ingrés a la presó, encara que l'expresident del Palau de la Música va abandonar el centre de Brians el 22 de febrer per ser ingressat al pavelló penitenciari de l'Hospital de Terrassa a causa d'una pneumònia. Aquest matí, un cop obtinguda l'alta mèdica, ha tornat a la presó, que ha abandonat al vespre després de consignar-se el pagament requerit.

Millet va ser condemnat a nou anys i mig de presó pel saqueig del Palau de la Música, sentència contra la qual presentarà recurs al Tribunal Suprem. També ho farà el seu número dos en la institució musical, Jordi Montull, condemnat a set anys i mig i que ja va abandonar la presó dimarts passat a l'abonar la fiança de 100.000 euros. En el cas de Millet, la defensa ha aportat com a aval dues propietats de familiars seves que superen la quantitat requerida, ja que les de l'acusat estan totes embargades.

Risc de fuga

L'Audiència de Barcelona va decretar que Millet i Montull fossin empresonats el 5 de febrer a l'entendre que hi havia risc de fuga tant pels mitjans econòmics dels imputats com per l'elevada pena de presó que se'ls havia imposat a tots dos. No va ser la d'aquell dia la primera vegada que els dos exdirigents de la institució musical trepitjaven una presó. Ja van estar empresonats el juny del 2010, però per un altre procés judicial, el del frustrat hotel de luxe que planejaven construir, i pel qual finalment van quedar absolts pel Suprem.

Llavors, com en aquesta ocasió, tampoc es van passar una gran temporada entre reixes. A penes van estar 13 dies reclosos, i per tant el còmput global de reclusió fins a aquest divendres és d'a penes un mes i una setmana. O ni això en el cas de Millet, donat que s'han de restar els vuit dies que ha estat hospitalitzat.

Reguitzell de delictes

Notícies relacionades

Els jutges van atribuir a Millet i Montull un reguitzell de delictes pel saqueig del Palau de la Música, com ara malversació, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i frau a Hisenda. Els dos exdirectius, "amb la necessària col·laboració de Gemma Montull", van dissenyar un entramat al voltant de la institució musical per desviar i apropiar-se de més de 23 milions d'euros entre el 2000 i el 2009. Els tres van moure diners sense cap control extern per abonar despeses particulars, des d'obres a casa seva fins a viatges a països exòtics.

La mateixa sentència subratlla també que Millet i els Montull van participar en les operacions per al cobrament de comissions il·legals per la concessió d'obres públiques a càrrec de Convergència, que es va embutxcar almenys 6,6 milions d'euros.