LA DOCUMENTACIÓ ENVIADA A L'AUDIÈNCIA NACIONAL

Els Mossos també van vigilar la CUP

La Policia Nacional va rescatar documentació sobre la formació anticapitalista, la Casa del Rei i Rivera

Hi ha dos atestats per una carta "injuriosa" enviada a Sánchez-Camacho i una altra "amenaçadora" a Mas

Aspecte de la pista d’atletisme coberta de Sabadell, amb els assemblearis de la CUP, aquest diumenge. / JOAN CORTADELLAS

Aspecte de la pista d’atletisme coberta de Sabadell, amb els assemblearis de la CUP, aquest diumenge.
Assistents a l’assemblea de la CUP que se celebra a la pista d’atletisme coberta de Sabadell, aquest diumenge.

/

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles / Juan José Fernández / Vanesa Lozano

La Policia Nacional va salvar del foc documents "sobre el conflicte intern a Catalunya" on consten dossiers amb informació interna de la CUP. Els policies van trobar dades sobre un "Consell polític extraordinari" de la formació antisistema, una acta del partit i un arxiu amb el "full de ruta" previst per a les eleccions del 2015.

Entre la documentació confiscada als Mossos hi figura, a més, un "informe sobre el conflicte intern del partit d'esquerres Estat-Català" datat el 2001 i una acta aixecada després d'una "reunió amb Sortu" al casal independentista de Sants, a Barcelona, el 2014.

La policia de la Generalitat també portava a la incineradora informació sobre la Casa del Rei, que els agents consideren "sense interès", així com una "ordre de servei de set pàgines relatives al dispositiu per a la final de la Copa de Sa Majestat el Rei el 30 de maig del 2015", quan aficionats independentistes del Barcelona FC i l'Athletic van xiular l'himne al Camp Nou.

Adhesius a casa del líder de Cs

Notícies relacionades

A més, els Mossos pensaven cremar un informe amb actes de propaganda del referèndum. Entre ells, un a la casa del líder de Cs, Albert Rivera, a l'Hospitalet de Llobregat. La policia recull en l'informe: "Es localitzen al domicili del Sr. Rivera dos adhesius amb el text: 'Referèndum si voleu que Catalunya sigui un Estat Independent l'1-O'. Comuniquen que es retiren, però el barri és ple de molts altres".

Els agents van rescatar de la 'caixa 4' documentació sobre "seguiments al secretari primer de la mesa del Consell General de Ciutadans David Heredia". També "70 dossiers relacionats amb delictes d'odi i altres" de la 'caixa 29' que contenien dos atestats aixecats per una carta de "contingut injuriós" enviada a la diputada del PP Alicia Sánchez-Camacho i una altra d'"amenaçadora" dirigida contra l'expresident de la Generalitat Artur Mas.