EXCLUSIVA | EL QUE ELS MOSSOS VOLIEN CREMAR

L'informe secret dels Mossos sobre l'endemà de l'1-O a Catalunya

El cos autonòmic contemplava violència als carrers després de l'1 d'octubre

zentauroepp40371224 officers of the national police  l  and catalonian policemen171001161047

zentauroepp40371224 officers of the national police l and catalonian policemen171001161047 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles / Juan José Fernández / Vanesa Lozano

La unitat 'política' de la policia catalana havia elaborat un document classificat com a "secret" sobre els escenaris a Catalunya l'endemà del referèndum de l'1 d'octubre, que també intentaven destruir. Amb el títol, 'Projecció d'escenaris en relació amb els dies posteriors a l'1 d'octubre', els agents d'informació dels Mossos avaluaven vuit possibles situacions que es podien donar a Catalunya. 

Document

Pàgines de lofici 3022/2017 entregat per la Policia a la jutge Carmen Lamela

Pàgines de l'ofici 3022/2017 entregat per la Policia a la jutge Carmen Lamela

La primera era que hi hagués "accions policials, inhabilitacions i detencions de càrrecs públics de la Generalitat de Catalunya". La segona, que es produís "la detenció d'alcaldes de l'Independentisme Revolucionari (sic) citats judicialment", en al·lusió a regidors de la CUP que ignoraven les crides judicials.

Notícies relacionades

L'anàlisi d'intel·ligència també contemplava l'"ocupació permanent de l'espai públic" i que poguessin sorgir als carrers catalans "dinàmiques de violència provocada per col·lectius antagònics o per l'Estat" (en negreta a l'original). Els Mossos preveien com a escenari probable la "Declaració Unilateral d'Independència (DUI)" i que comportés la "il·legalització de la formació política" com un sisè escenari.

L'informe secret acabava amb el possible xoc de dos moviments antagònics als carrers. El setè escenari era la "convocatòria de vaga general" per part dels independentistes, i el vuitè, una probable "manifestació multitudinària en defensa de la Constitució durant el Dia de la Hispanitat".