EXCLUSIVA | EL QUE ELS MOSSOS VOLIEN CREMAR

Espionatge dels Mossos a Guàrdia Civil i Policia: "Estan sortint del vaixell Piolín"

Una caixa guardava per al foc "el projecte Forces Armades i Intel·ligència de la Catalunya Independent"

zentauroepp40226557 barcelona 20   septiembre  2017   llegada al port de barcelo170922194211

zentauroepp40226557 barcelona 20 septiembre 2017 llegada al port de barcelo170922194211 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles / Juan José Fernández / Vanesa Lozano

Policia, Guàrdia Civil i Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) van ser objecte de seguiments i indagacions dels Mossos d’Esquadra per a l'1-O, segons dedueix la Policia de la documentació que la Conselleria d'Interior de la Generalitat havia destinat al foc. Les caixes interceptades als Mossos a la porta de la incineradora contenen eloqüents notes datades els dies més tensos del procés.

Document

Pàgines de lofici 3022/2017 entregat per la Policia a la jutge Carmen Lamela

Pàgines de l'ofici 3022/2017 entregat per la Policia a la jutge Carmen Lamela

La "caixa 30" contenia quatre folis "informant de moviments de Policia Nacional i Guàrdia Civil". A l'interior, diversos "documents de comunicació CECOR (Centre de Coordinació) de Mossos d'Esquadra" que recullen "comunicacions entre els dies 30 de setembre i 1 d'octubre". La primera, de les 8:15 del 30 de setembre, sol·licita "a nivell de tot Catalunya" que "en cas de localitzar vehicles i efectius de CNP (Cos Nacional de Policia) i GC (Guàrdia Civil) efectuant moviments, s'informi a través del xat". A les 23:00 del mateix dia, un esmentat "Xavi Sánchez" informa els mossos que "sembla que del vaixell PiolínPiolín El missatge anava destinat "a totes les unitats d'informació" dels Mossos. La resposta després d'aquest avís va ser: "Sol·licitem via xat grups que informin si detecten posició d'efectius de la Policia espanyola. Finalment no es veu sortir ningú, però haurien obligat a tenir tots els accessos al port oberts per evitar que se'ls bloquegés".

Una altra comunicació informa de la presència de 70 vehicles de la Guàrdia Civil a l'aeroport de Girona a les 4:50 de la matinada de l'1-O. Deu minuts després, es transmet: "Comença a haver-hi moviments de Guàrdia Civil per tot el territori català".

Notícies relacionades

A més, la "caixa 3" guardava per al foc sis documents en format Word ficats al seu torn en una "Carpeta Exèrcit", de la qual la Policia Nacional informa la jutge dient-li: "Conté el projecte Forces Armades i Intel·ligència de la Catalunya Independent (C.A.M.O.)".

El Centre Nacional d'Intel·ligència també s'esmenta en l'índex de contingut de les caixes confiscades.  A la “caixa 1” intervinguda a la Ford Transit dels Mossos, la Policia hi va trobar tres "informes sobre el CNI": un "informe de pagament a l'empresa Haching Team", un "informe en italià, possible connexió CNI" i un "dossier amb diversos pagaments en idioma italià".