'The Times' demana a Espanya que deixi tornar Puigdemont per iniciar una fase de diàleg

En un editorial, el rotatiu britànic insta el Govern de Mariano Rajoy a "parlar més de pluralisme que de sedició"

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts

En un editorial publicat aquest dilluns, el rotatiu britànic The Times reclama a Espanya que permeti el retorn de Carles Puigdemont, que es troba a Brussel·les des del 29 d'octubre, per iniciar una fase de diàleg.

En l'article, publicat amb motiu de la visita del Rei a Barcelona per assistir a la inauguració del Mobile World Congress sota el títol de Royapolitik Royapolitik(joc de paraules entreroyal-reial' irealpolitik-política basada en interessos pràctics-), considera que Felip VI "hauria d'utilitzar la seva visita per escoltar els catalans" i atribueix a "la falta de confiança en un mateix" l'obsessió de l'Estat espanyol amb una possible ruptura.

Notícies relacionades

"L'empresonament d'activistes independentistes va ser clarament excessiu, i va enviar un missatge obscur a la societat", continuaThe Times, abans de recordar que l'ús de la presó preventiva ha provocat el retret de les organitzacions de drets civils i d'avisar que barrejar el debat separatista amb el delicte de sedició és "un desafiament a la llibertat d'expressió". "Tots aquests temes són també components de l'"estat de dret" que el rei Felip considera tan central a l'Espanya democràtica moderna", afegeix.

El diari anglès també insta el Govern de Mariano Rajoy a "córrer el risc i aprendre a parlar més sobre el pluralisme que la sedició", i més encara quan l'estreta majoria independentista al Parlament suggereix, en opinió de The Times, "que no hi haurà un augment immediat del suport a un Estat separatista".