CITACIÓ AL SUPREM

La CUP convoca demà una roda de premsa a BCN però no aclareix si la farà Anna Gabriel

Boya afirma que l'exdiputada compareixerà davant els mitjans, però sense especificar on

jcarbo36622078 anna gabriel180219123703

jcarbo36622078 anna gabriel180219123703 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Màxima confusió sobre l'estratègia de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel davant la seva citació com a imputada al Tribunal Suprem de dimecres que ve, després que EL PERIÓDICO revelés que Gabriel s'ha refugiat a Ginebra per preparar la seva defensa.

Notícies relacionades

El partit ha convocat per demà, dimarts, una roda de premsa a Barcelona, però sense especificar si la mateixa Gabriel hi participarà. En principi, en aquesta atenció als mitjans de comunicació, els anticapitalistes han d'explicar si l'exparlamentària té intenció de comparèixer davant el jutge del Suprem Pablo Llarena, que investiga la causa per rebel·lió i sedició, o si opta per seguir a Suïssa emulant l'estratègia de l'expresident Carles Puigdemont, i els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig a Brussel·les.

La també exdiputada de la CUP Mireia Boya, que va declarar la setmana passada al Suprem i que va quedar en llibertat, ha contribuït a aquesta cerimònia de la confusió a l'assegurar que Gabriel farà demà una roda de premsa perquè "ella mateixa expliqui la seva estratègia", tot i que no ha especificat si aquesta compareixença tindrà lloc a Suïssa o a Barcelona. Boya ha assegurat que totes dues comparteixen "un paraigua de defensa política i jurídica, amb la defensa del dret a l'autodeterminació i seguint els punts del programa electoral i del mandat popular".