POLS INDEPENDENTISTA

La UNED pregunta en un examen si l'1-O i la DUI van ser un cop d'Estat

La qüestió forma part d'una prova de l'assignatura de Violència Política

a

a

1
Es llegeix en minuts

¿Va ser un cop d'Estat el referèndum de l'1 d'octubre i la DUI? La Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) ha inclòs una pregunta similar en un examen de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia que ha generat polèmica. 

La UNED va fer aquesta pregunta en un examen, que va tenir lloc dijous, de l'assignatura de Violència Política, que s'imparteix en el primer semestre del quart curs del Grau en Ciència Política i de l'Administració. En el formulari d'aquest examen, la pregunta sobre el procés independentista a Catalunya era la tercera d'un total de tres. La primera es referia al "debat sobre la violència simbòlica" i la segona a les "causes del terrorisme internacional".

Notícies relacionades

La qüestió sobre l'1-O i el moviment independentista tenia la següent formulació: "Des d'un punt de vista acadèmic, el que va passar a Catalunya la tardor passada es pot considerar un cop d'Estat? Raoni la seva resposta".

Referèndum i DUI

La menció a la "tardor passada" fa referència al referèndum de l'1-O a Catalunya i a altres decisions preses durant aquests mesos per Junts per Sí i la CUP, com l'aprovació de les anomenades lleis de desconnexió i l'aprovació al Parlament el 27 d'octubre passat de la declaració unilateral d'independència (DUI).