SESSIÓ DE CONTROL

Sáenz de Santamaría: "¿Tant costa sacrificar un català?"

La vicepresidenta demana a ERC actuar per tenir un Govern efectiu a Catalunya

Sáenz de Santamaría, a Tardà: ¿Tant costa sacrificar un català quan han sacrificat les seves empreses, els seus serveis públics i el seu benestar?.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reclamat aquest dimecres a ERC que faci els passos perquè a Catalunya hi hagi un Govern "efectiu" que respecti la llei i torni la convivència. De fet, ha preguntat a aquesta formació si tant "costa sacrificar un català", en al·lusió a l'expresident Carles Puigdemont.

Així ha respost a la sessió de control al Govern en el ple del Congrés al portaveu parlamentari d'ERC, Joan Tardá, que ha sol·licitat a l'Executiu de Mariano Rajoy que abandoni la "senda de l'autoritarisme" i "restitueixi les institucions d'autogovern".

Notícies relacionades

Santamaría ha recriminat a l'independentisme que hagi estat disposat a "sacrificar tot Catalunya", la seva economia i el benestar dels seus ciutadans per "seguir endavant" amb un full de ruta que ells mateixos sabien que era "impossible". "¿Tant costa sacrificar un català quan han sacrificat les seves empreses, els seus serveis públics i la seva llibertat?", ha exclamat, per posar en valor la gestió dels serveis públics gràcies a l'article 155 de la Constitució.

Dit això, Sáenz de Santamaría ha demanat de nou a ERC que vagi "tancant escenaris", perquè hi ha escenaris -en al·lusió al procés- que s'han "tancat per sempre", perquè "ningú" està "per sobre de la democràcia i dels jutges". "Tinguin respecte a les seves pròpies institucions i nomenin un president de la Generalitat que pugui ser-ho. Compleixin amb la resta de grups parlamentaris i tornin a Catalunya la convivència que els demanen", ha afegit la vicepresidenta del Govern.