Rajoy utilitza la crisi a Catalunya per esquivar la pressió per la corrupció

El president acusa Iglesias de no defensar la unitat d'Espanya, davant una pregunta del líder de Podem sobre la presumpta caixa B

El secretari general morat critica que "gentussa" com Camps "segueixin cobrant un sou públic" i recorda al cap de l'Executiu les sigles 'M. Rajoy'

zentauroepp41937960 madrid  07 02 2018  sesion de control al gobierno en el cong180207092205

zentauroepp41937960 madrid 07 02 2018 sesion de control al gobierno en el cong180207092205

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

De nou, Mariano Rajoy ha tirat pilotes fora per esquivar la pressió a què el sotmet l'oposició per la presumpta corrupció del PP. En la primera sessió de control al Govern d'aquest any, Pablo Iglesias ha preguntat al líder del PP si el “sorprèn” que l'exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa, hagi destapat, en seu judicial, que la seva exformació política es finançava en negre. En la seva resposta, el cap de l'Executiu ha atribuït aquesta declaració a una tàctica de defensa de l'acusat i ha criticat el dirigent morat per preocupar-se per un tema que “s'ha produït fa més de 10 anys”, que ja s'està jutjant i els imputats de la qual “ja no estan en la vida pública”, en comptes d'interessar-se pels “problemes que preocupen” els espanyols, com l'economia o l'atur.

Notícies relacionades

A més, ha aprofitat la seva rèplica per atacar Iglesias per la seva ambigua posició en la crisi territorial: “Sobre Catalunya no l'he vist molt clar, ni defensar la unitat nacional, ni la sobirania ni l'imperi de la llei”.

Iglesias, per la seva part, ha criticat que “gentussa” com Francisco Camps, assenyalat per Costa com el màxim responsable del finançament il·legal al PPCV, “segueixi cobrant un sou públic” i ha recordat al cap de l'Executiu les sigles 'M. Rajoy', que apareixen en els papers de Bárcenas i que en la seva opinió proven que el líder del PP era “receptor de sobresous en negre”.