La CUP avisa JxCat i ERC: "Si pensen que poden fer-se enrere en un acord, que es preparin"

El diputat Vidal Aragonés assegura que no donaran els seus quatre vots i impulsaran una campanya "de denúncia" al carrer

zentauroepp41210883 el n mero 3 de la llista de la cup per barcelona  vidal arag171206135314

zentauroepp41210883 el n mero 3 de la llista de la cup per barcelona vidal arag171206135314 / Jordi Pujolar

1
Es llegeix en minuts

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonés ha instat aquest dijous Junts per Catalunya (JxCat) i ERC que "recuperin la taula de negociació" per fer possible la investidura, i ha llançat una advertència: "Si algú pensa que quan té un acord amb la CUP es pot fer enrere, que es prepari".

"Que es prepari per a una campanya al carrer de denúncia, que es prepari per no tenir els quatre vots de la CUP", ha alertat Aragonés en declaracions a La Xarxa.

Per ressaltar el pes de la CUP al Parlament, Aragonés ha assenyalat que "no són quatre diputats, són 195.000 vots i una organització política decidida, amb els seus errors i els seus encerts, però decidida, que no es pensin que som un polític amb qui es pot tenir un acord i l'endemà no".

Sacrificis

Aragonés ha assegurat que la CUP està disposada a "sacrificar-se amb presó i exili": "La representació política s'ha de sacrificar per les llibertats col·lectives. No passa res si es guanyen llibertats", ha apuntat.

En aquest sentit, ha reconegut que la investidura prevista per dimarts passat, i finalment ajornada, del candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, "podia generar repressió", però "mai els drets de les llibertats s'han guanyat sense repressió".

Notícies relacionades

Ha negat que la CUP hagi exigit una data en ferm per al ple d'investidura: "No volem posar línies vermelles, però no podem tornar a una negociació sense contingut real".

Al respecte, ha argumentat que la negociació s'ha de produir de manera trilateral i ha considerat que dilluns havien arribat a "bons acords" amb JxCat i ERC que incloïen "respostes per evitar que la intervenció del Tribunal Constitucional condicionés la voluntat del poble de Catalunya", a més d'altres pactes amb contingut social.