A l'espera del Suprem

VOX critica Junqueras per "escudar-se" rere la seva fe: "Hi ha catòlics ofesos"

L'advocat representant del partit ha qualificat l'exvicepresident de "fred i calculador" i confia en la seva no excarceració

L’advocat de VOX, Javier Ortega, celebra la decisió del Suprem i argumenta que hi ha risc de reiteració delictiva. / ANC VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'advocat representant de VOX, Javier Ortega Smith, ha criticat que l'exvicepresident Oriol Junqueras "s'escudés" en les seves conviccions religioses davant el Tribunal Suprem per intentar posar fi a la presó preventiva i ha assegurat que hi ha "catòlics ofesos" com a conseqüència. 

"Tota aquesta mena d'al·legacions a les creences personals, als bonismes, als desitjos de pau i de concòrdia s'assemblen poc a la realitat dels fets", ha subratllat el lletrat d'aquesta formació, que exerceix l'acusació popular en el procediment sobre el procés independentista.

Ortega Smith ha advertit que l'exvicepresident de la Generalitat és un personatge "fred i calculador al capdavant d'una organització delictiva" i ha assegurat que Junqueras fa "propaganda" quan demana al Tribunal Suprem la seva llibertat al·legant que és "un home de pau".

Notícies relacionades

"L'home de pau és propaganda, la realitat dels fets demostra que ens trobem davant un personatge fred i calculador", ha assenyalat en declaracions a Antena 3, fent referència a les paraules de l'independentista davant l'alt tribunal en què demanava la seva llibertat al·legant que és un "home de pau" que busca el "diàleg bilateral" en el conflicte català.

El lletrat de VOX confia que la Sala Penal del TS "no el cregui" i ha insistit que "la realitat dels fets desmenteix clarament" les seves declaracions. Segons ell, està "constatat" que la seva "organització delictiva" ha comès "118 casos de violència", com "la destrucció de vehicles policials" i "l'assetjament a seus judicials".