PALAU DE LA MÚSICA

Estelades i llaços grocs en el concert de Sant Esteve de l'Orfeó Català

El tradicional concert al Palau de la Música es converteix en una reivindicació per reclamar la llibertat dels presos pel procés

zentauroepp41419105 el final del concert de sant esteve on s han pogut veure div171227090215

zentauroepp41419105 el final del concert de sant esteve on s han pogut veure div171227090215 / Pere Francesch

1
Es llegeix en minuts

El tradicional concert de Sant Esteve de l'Orfeó Català, que cada any té lloc al Palau de la Música, va tornar a ser ahir una reivindicació independentista, però en l'edició d'aquest any també va ser un clam per la llibertat dels presos pel procés.

Així, els llaços grocs van estar presents a les solapes de músics i públic, així com les estelades, desplegades en el tema que va tancar el concert: El cant de la senyera. També es van sentir crits a favor de la independència de Catalunya i de la llibertat d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

En aquesta ocasió, es va introduir Els segadors Els segadorsper primera vegada en el repertori, després que l'any passat el públic cantés de forma espontània l'himne al final del concert.

Elleitmotivd'aquest any ha sigut la cançó Fum, fum, fum', de la qual es van interpretar tres versions adaptades pel músic Albert Guinovart.

104 anys d'història

Notícies relacionades

"Aquest any hem volgut que el fet musical fos realment més central, mentre que altres anys la música convivia amb un fil conductor i un argument. Aquest any, el fil conductor venia per la música mateix, va apuntar el director general del Palau de la Música, Joan Oller.

El Concert de Sant Esteve, que se celebra des de l'any 1913, és un dels actes anuals més importants del Palau de la Música i un dels concerts nadalencs de més tradició a Europa. En aquests 104 anys d'història, el concert s'ha deixat de fer en molt poques ocasions, per circumstàncies excepcionals com la guerra civil, la primera postguerra, la gran nevada del 1962 o la reestructuració del cor.