El concert de Sant Esteve de l'Orfeó acaba amb crits d''independència'

El Palau de la Música es va omplir d'estelades al final del tradicional recital nadalenc

Crits d’’independència’ al concert de Sant Esteve de l’Orfeó Català. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El tradicionalConcert de Sant Esteve que ahir a la nit va oferir l'Orfeó Català --que celebra el seu 99è aniversari-- va tenir un final inesperat. Com és habitual, el concert va acabar amb el'Cant de la senyera', moment en què al Palau de la Música van ressonar crits d'"independència" i van onejar estelades. També fora de programa i com a sorpresa especial, l'Orfeó va convidar el públic a cantar amb Virgínia Martínez i Salva Racero el tema 'Tornarem', de Lax'n'Busto, que ha estat adaptada per al cor i que l'Orfeó ha interpretat per al Disc de la Marató 2012.

Notícies relacionades

Més de 250 cantors van participar en el concert titulat 'De la tradició al jazz' con què l'Orfeó va abordar una àmplia mostra de música nadalenca; des del repertori tradicional fins a nadales amb estil jazzístic. Els més petits, els cors de l'Escola Coral, van retre homenatge a compositors il·lustres com Joan Llongueres, Antoni Nicolau i Benjamin Britten.

El primer Concert de Sant Esteve de l'Orfeó es va celebrar el 1913 i es va convertir en una cita anual tradicional fins al 1935. La tradició es va trencar entre els anys 1936 i 1945, períodes en què van tenir lloc la guerra civil i la segona guerra mundial. Els concerts es van recuperar l'any 1946 i ja no s'han interromput.