L'ADEU DEL MAGISTRAT DEL 'CAS NÓOS'

El jutge Castro es jubila: "No voldria ser el que va imputar" la infanta Cristina

"La jubilació forçosa per raó d'edat no és que et caigui per sorpresa com un test un dia de vent", diu

El jutge José Castro, a la rampa dels jutjats de Palma el 22 de desembre.

El jutge José Castro, a la rampa dels jutjats de Palma el 22 de desembre. / EFE / MONTSERRAT T. DIEZ

2
Es llegeix en minuts

El jutge d'instrucció número 3 de Palma, José Castro, afronta aquest dimarts la seva última jornada de treball, perquè es jubila aquest dimecres, amb l'esperança de no ser recordat només per haver investigat la infanta Cristina en el cas Nóoscas Nóos: "No voldria ser el jutge que va imputar una persona determinada".

Després de baixar caminant la famosa rampa dels jutjats de Palma per penúltima vegada -dimecres anirà a ultimar tràmits-, Castro ha admès que no se siente emocionalment preparat per al comiat: "Creia haver-me preparat anímicament per a això, però no".

"La jubilació forçosa per raó d'edat no és una cosa que et caigui per sorpresa com un test un dia de vent, és una cosa que ja veus venir i, per tant, et prepares", i en el seu cas doblement perquè el seu retir estava previst fa dos anys però es va ajornar amb una pròrroga, ha explicat

"Creia que estava preparat amb certa dosi de duresa per afrontar el comiat i ho vaig passar malament quan em vaig acomiadar dels companys d'Instrucció i ho passaré més malament d'aquí una estona quan m'acomiadi dels companys del jutjat d'Instrucció número 3", ha explicat.

40 anys de trajectòria

No tria per al record cap moment especial de la seva trajectòria professional de 40 anys: "Em quedo amb un munt de coses però amb cap cas en concret. Jo no voldria ser el jutge que va imputar una persona determinada perquè hi ha hagut molts casos i potser a nivell de sensibilitat no siguin els més notoris".

"He passat trenta i tants anys sense imputar aquesta senyora i només els últims, crec que des del 2010, i després en els tres o quatre últims anys ha sigut quan ha passat això. No hi voldria passar però vostès diran si hi passo o no hi passo, o si passo a l'oblit, que serà el més raonable, segurament", ha assenyalat als periodistes.

Sobre la sentència del 'cas Nóos'

En el seu últim dia ha evitat pronunciar-se també sobre la sentència de l'històric 'cas Nóos', en què van ser condemnats a penes de presó Iñaki Urdangarin, Diego Torres i l'expresident del Govern balear Jaume Matas, i que està pendent de diversos recursos davant el Tribunal Suprem.

Notícies relacionades

"La sentència s'ha de respectar, s'ha d'acatar i esperar a veure què decideix el Suprem. El nivell de convenciment que una resolució judicial pot generar en aquells que la llegeixen pot ser molt divers", ha indicat.

El jutge Castro admet que li hauria agradat seguir exercint ja que no se sent "esgotat". "Potser si hagués de pujar a una bastida, li diria que no, però estant en una taula i un ordinador jo crec que ho puc fer, però hem de complir la llei", ha precisat.