CAMPANYA ELECTORAL

Albiol elogia Rajoy per enviar Puigdemont a "1.000 quilòmetres"

El president del Govern central promet un PP "constructiu" per forjar futurs pactes de govern

zentauroepp41342475 salou  tarragones  17 12 2017  politica  campa a electoral p171217130223

zentauroepp41342475 salou tarragones 17 12 2017 politica campa a electoral p171217130223 / JOAN REVILLAS

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha tornat a Catalunya aquest diumenge per abanderar la recta final de campanya dels populars, acompanyat de bona part delsbaronsdel PP per reforçar la candidatura de Xavier García Albiol davant les eleccions del 21-D. I, com ja va fer aquest dissabte la vicepresidenta del seu Executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, els seus companys de partit l'han alabat per haver sigut el braç executor del 155.

Coneixedors que per salvaguardar els seus vots i evitar una fuga de paperetes a Ciutadans han de treure pit de capitanejar el Govern d'Espanya, Albiol ha enarborat les maniobres de Rajoy per frenar el procés, i les ha qualificat de “bàlsam” i “parèntesi d'esperança” per a la societat catalana. “El 155 ha permès que avui els catalans seguim sent espanyols”, ha celebrat, i ha aprofitant aquesta afirmació com a dard als taronges per haver mostrat poca predisposició a la intervenció de la Generalitat al mes de setembre.

"Abaixar la persiana del separatisme"

Des de l'escenari del Teatre Auditori de Salou (Tarragonès), província on el partit vol aconseguir un segon escó, el candidat popular ha presumit que el president de l'Executiu central hagi "provocat que Puigdemont hagi marxat a 1.000 quilòmetres de Catalunya”. Amb una clara voluntat de captar el vot dels indecisos, ha sentenciat que l'expresident “té por del president del Govern”. També ha insistit que Rajoy representa la “democràcia” mentre que Puigdemont és un mirall del “fanatisme”. I ha demanat el vot al PP per “abaixar la persiana del separatisme per sempre”.

Albiol ha carregat contra els dirigents de l'ANC i els membres del Govern cessat, després de les últimes informacions que apunten que l'entitat sobiranista només recolzarà una investidura de Puigdemont. Pel conservador, aquestes afirmacions “demostren el perill que tenen i el concepte singular de democràcia a què estan acostumats”. “Aquests que es presenten tan flamencs i tan xulos són els que deien que no reconeixien la legalitat i la llei i ara estan a la presó i s'hi passaran una temporadeta”, ha deixat anar, ovacionat pels gairebé 700 assistents. “Els derrotarem a les urnes”, ha tancat.

Mà estesa amb condicions

El president del Govern s'ha vanagloriat d'haver tornat Catalunya a la “normalitat” i a l'“estabilitat”, i ha promès que el PPC serà "constructiu" per forjar futurs pactes després del 21-D. Això sí, ha assegurat que ho faran sempre "a favor d'Espanya, la Constitució, la llei, la concòrdia i els interessos" dels ciutadans, i ha demanat als que estiguin disposats a dialogar amb els populars que es mantinguin "a l'altura i no vagin a la seva". “Res es podrà construir sense els diputats elegits a les llistes del PP", ha rematat.

Notícies relacionades

En aquest primer míting interromput per aplaudiments, Rajoy ha assenyalat els independentistes que “ja saben què no es pot fer” per tornar a activar el 155 després dels comicis, i ha assenyalat que aquest article ha deixat de ser un “fantasma jurídic”.

Desembarcament de la plana major

Les nefastes previsions electorals han obligat Génova a redoblar la seva presència en aquesta campanya. El PP ha posat tota la carn a la graella per no quedar com l'última força a l'hemicicle català. D'aquí el desembarcament de la plana major del partit. Ha destacat l'assistència de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes; del coordinador general del partit, Fernando Martínez Maíllo, dels vicesecretaris Andrea Levy, Javier Maroto i Javier Arena; del president de la Junta Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera; i diversos dirigents territorials del PP, com José Antonio Monago i Isabel Bonig.