Anar al contingut

LA CAMPANYA SOCIALISTA

Iceta exhibeix el múscul d'un PSC en remuntada

Els socialistes, que no pugen en vots i escons des del 1999, llueixen optimisme en el seu míting central

Sánchez, Zapatero i Borrell demanen posar fi a la deriva independentista davant més de 5.000 persones

Roger Pascual

JORDI COTRINA

Iceta exhibeix el múscul d'un PSC en remuntada
Iceta exhibeix el múscul d'un PSC en remuntada
Iceta exhibeix el múscul d'un PSC en remuntada
Iceta exhibeix el múscul d'un PSC en remuntada
Iceta exhibeix el múscul d'un PSC en remuntada

/

Des del 1999 el PSC no para de baixar en vots i escons en totes les eleccions. Una dinàmica que feia que els mítings socialistes s'haguessin anat encongint i que el desànim s'hagués anat estenent entre l'afició. Però aquesta vegada la música ha canviat segons apunten les enquestes i com s'ha constatat en actes com el ple en el míting central al Fòrum. Un canvi de tendència que Miquel Iceta espera que es pugui trasllada a les urnes dijous que ve.

"Ens mereixíem un acte com aquest per retrobar l'esperança i l'optimisme", ha sentenciat el candidat del PSC. Entre el públic es barrejaven socialistes de tota la vida i conversos recents. Com en Josep, veterà d'Unió, que s'ha sumat a la causa convençut que l'aliança d'Units per Avançar amb el PSC pot aconseguir que Catalunya torni al seny. Antonio Balmón, alcalde de Cornellà que farà d'amfitrió en l'últim acte de campanya, es mostrava il·lusionat davant l'ambient que veia. "Només necessitem un centímetre d'oportunitat", ha reflexionat un veterà de campanyes que té la sensació que faran alguna cosa gran el 21-D. 

El Fòrum ha tornat a viure un pelegrinatge de fans, que aquesta vegada no hi anaven a escoltar les seves bandes preferides al Primavera Sound. Les més de 5.000 persones que segons el PSC s'hi han congregat no esperaven escoltar bandes com Fun, encara que més d'un ha saltat com groupies quan Josep Borrell i José Luis Rodríguez Zapatero han entrat al ritme de Some nights. L'exministre duia una jaqueta de pana on portava la carta de l'expresident Josep Tarradellas del 1982 en què criticava Convergència d'haver "orquestrat una ruptura política entre els catalans i Espanya (...). Una ruptura que algú haurà de recosir". Aquesta vegada ha evitat, però, la polèmica apel·lació a "desinfectar" les ferides abans de tancar-les. "Ningú s'ha pres seriosament ni ha vist admissible la declaració d'independència", ha apuntat Zapatero, que ha plasmat la seva reconciliació amb Pedro Sánchez després que l'expresident fes campanya per Susana Díaz en les primàries del PSOE. "Vull agrair-te tot el suport, consells i experiència", li ha dit l'actual líder del PSOE, que espera que aquest esperit de reconciliació es traslladi a Catalunya. "Catalunya necessita la mà esquerra de Miquel Iceta".

Com en tots els grans concerts hi havia novetats en l'escenografia. I a la senyera que ha acompanyat l'entrada a Iceta tota la campanya l' han acompanyat la socialista, l'espanyola i l'Europea. "N'hem posat quatre i n'hauríem pogut posar més", ha explicat Iceta. "No em falta veu per reivindicar el cansament de guerres de banderes. Respectem tots els símbols. Que tots ens sentim germans". Com Borrell, Iceta també ha recorregut al referent de Tarradellas per erigir-se com el garant del "catalanisme de tota la vida", reclamant el suport de "tots els socialistes, els progressistes, els catalanistes no independentistes, els d'esquerres no independentistes, els que volen un canvi de rumb i que torni el seny, els que volen una Catalunya rica i plena".

0 Comentaris
cargando