CAMPANYA DELS POPULARS

Santamaría demana el vot al PP "per seguir liquidant l'independentisme"

La vicepresidenta presumeix d'haver aconseguit que "ERC i JxCat no tinguin líders perquè estan escapçats"

Santamaría demana el vot al PP per seguir liquidant l’independentisme / periodico

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha tornat a Catalunya per mirar de revertir els mals pronòstics que acosten les enquestes al PPC el pròxim 21 de desembre. Seguint la seva estratègia en aquests comicis, s'ha vanagloriat d'haver intervingut la Generalitat amb l'aplicació del 155 i ha defensat que aquest "ha posat fi als excessos, a l'incompliment de la llei, a la falta de neutralitat i al menyspreu de més de la meitat de catalans". Però aquesta vegada Santamaría no ha guardat els habituals formalismes i ha deixat anar que gràcies a la seva actuació al capdavant de l'Executiu han aconseguit que "ERC Junts per Catalunya no tinguin líders perquè estan escapçats".

En un dinar míting amb simpatitzants a Girona, ha tret pit especialment d'haver tancat les ‘ambaixades’ de la Generalitat, i ha rebatejat el Diplocat: "Ara es diu Diplocat en liquidació", ha somrigut. I ha prosseguit: "¿Qui es mereix els vots per seguir liquidant l'independentisme? Mariano Rajoy i el PP". 

Per a la dirigent popular l'aplicació de l'article de la Constitució ha permès "treure" de la Generalitat els que "pretenien portar Catalunya a la ruïna" i ha comportat que ara els empleats públics "compleixin cada dia amb la llei".

"¿Saben quin és el programa de l'independentisme?", s'ha tornat a qüestionar. "L'agenda negra, la Moleskine de Jové: mentir a tothom, incomplir amb els que els van creure i triturar la llibertat de tots els catalans", ha rematat, ovacionada pels assistents. "Els hem posat fre però ara cal aconseguir assentar el que hem fet les últimes setmanes", ha animat la vicepresidenta.

"Un Govern de dictadura"

El candidat popular, Xavier García Albiol, ha felicitat el Govern per tancar les ‘ambaixades’ de la Generalitat, de clausurar el Diplocat, i d'haver convocat 2.000 places de professors."Aquests milions d'euros que ens estem estalviant del procés està servint per poder-los destinar al que de veritat importa als catalans que no és la independència sinó la dependència", ha reivindicat. No sense crítiques a Puigdemont, a qui ha acusat de "convertir en invisibles" els catalans que "no se sentien identificats amb el procés independentista".

Notícies relacionades

Des de la seva ciutat natal, el delegat del Govern, Enric Millo, ha assegurat que, mentre que els dirigents del PP són demòcrates per "frenar el malson" del procés i per "no sotmetre la llei al capritx dels governants", els independentistes són "tirans" per "voler imposar les seves idees" en aquests últims dos anys. "Han mentit i han menyspreat la llei", ha lamentat, i ha sentenciat que a Catalunya hi ha hagut "un Govern de dictadura". Davant això, ha alçat els conservadors com el "verdader obstacle" als secessionistes.

A Girona, els populars es disputen perdre el seu únic escó, fruit dels 22.572 vots que van obtenir en el 27-S. Millo ha recordat, com ja van avançar en diferents ‘espots’, que un diputat més del PP “resta” una butaca a ERC o a la CUP a l'hemicicle català. "Pot semblar una maniobra de distracció", ha assenyalat Albiol, però ha postil·lat que aquesta província "es mereix tenir un diputat del PP".