EL POLS SOBIRANISTA

Els Mossos d'Esquadra van espiar García Albiol i Millo

Així ho recullen els papers que van intentar cremar el 26 d'octubre

La jutge Lamela està esperant l'informe policial

zentauroepp39203847 pla americ  del delegat del govern espanyol a catalunya  enr171214133802

zentauroepp39203847 pla americ del delegat del govern espanyol a catalunya enr171214133802 / Pol Sola

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder del PP català, Xabier García Albiol, i el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, són alguns dels polítics a qui una unitat d'intel·ligència dels Mossos d'Esquadra va fer seguiments, segons han informat a Efe fonts de la investigació.

Els agents que van fer aquestes tasques pertanyien a la Unitat Central de Resposta Operativa (UCRO), una unitat "molt selecta" que s'integra a la Comissaria d'informació dels Mossos d'Esquadra, han indicat les mateixes fonts, que han explicat que per fer-ho van usar una doble identitat, una cosa habitual per fer tasques d'informació.

La Policia Nacional ha trobat proves d'aquests seguiments dels documents que li van ser incautats el 26 d'octubre -un dia abans de la Declaració Unilateral d'Independència (DUI)- als Mossos quan els intentaven cremar en una incineradora.

Els documents demostrarien que els agents del cos autonòmic van fer seguiments a dirigents del PP a Catalunya i els vinculen amb tasques de protecció del referèndum de l'1-O, malgrat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els va ordenar impedir la votació.

Notícies relacionades

Entre aquesta documentació que pretenien destruir, la Policia Nacional també va trobar arxius relacionats amb l'extinta agència de detectius Método 3, que va elaborar centenars d'informes sobre els principals personatges de la vida política, econòmica i social de Catalunya a petició dels seus clients.

La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que instrueix la part del cas que afecta els Mossos i altres "col·laboradors" del procés en què està imputat l'excap d'aquesta policia autonòmica Josep Lluis Trapero, està esperant l'informe policial que detalli el contingut de les caixes plenes d'aquests documents.