La Policia impedeix que els Mossos cremin documents

El cos autonòmic al·lega que són dades reservades de la Comissaria d'Informació

 L’Audiència autoritza la Policia a inspeccionar arxius que els Mossos volien cremar. / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de la baralla aquesta matinada al Born, la tensió entre els diferents cossos de seguretat desplegats aquestes setmanes a Catalunya ha ocasionat aquest matí un nou incident a les portes de la incineradora de Sant Adrià de Besòs. Agents dels Mossos d'Esquadra es dirigien aquest dijous a la incineradora per destruir documentació confidencial

Segons fonts coneixedores de l'episodi citades per 'El Món', els mossos s'han topat amb un control del Cos Nacional de Policia a l'entrada de la instal·lació, compost per cinc furgonetes d'antiavalots (Unitat d'Intervenció Policial). Segons aquesta versió, els policies espanyols han requerit la documentació als Mossos i aquests s'hi han negat. La Policia Nacional ha sol·licitat una ordre a l'Audiència Nacional per aconseguir la informació, per la sospita que podria estar vinculada al referèndum de l'1-O.

Notícies relacionades

Els agents del CNP han identificat els mossos i els han retingut durant mitja hora.

Segons fonts policials, la documentació que volien incinerar els agents autonòmics pertany a la Comissaria d'Informació i la crema d'aquests informes és habitual. Afegeixen que la informació es troba també en suport informàtic.