CAMÍ DE LES URNES

Puigdemont repta Iceta a dimitir i acceptar el Govern si guanya l'independentisme

L'expresident carrega contra el candidat socialista per recolzar el 155: "L'has fet molt grossa"

JxCat celebra el míting central a Girona amb apel·lacions a concentrar el vot en la seva llista

zentauroepp41305755 girona   girones   elecciones dia 21 puigdemont 13 12 2017 f171213224444

zentauroepp41305755 girona girones elecciones dia 21 puigdemont 13 12 2017 f171213224444

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

En el míting central de Junts per Catalunya, a Girona, terra natal de Puigdemont, el president destituït i cap de cartell ha elevat el to i ha aprofitat, en la intervenció per videoconferència, per carregar totes les tintes contra el candidat socialista, Miquel Iceta, a qui ha reptat a retirar-se, acceptar la derrota "del 155" i respectar la recuperació del Govern destituït si les forces independentistes guanyen les eleccions el 21-D.

El candidat del PSC ha sigut el blanc dels dards una vegada i una altra de Puigdemont davant d'un públic enfervorit al Palau de Congressos: "Iceta té una oportunitat de reconciliar-se amb la història del seu partit, que accepti el resultat de les urnes i, si ens torna a donar la majoria als independentistes, que es posi al servei de les institucions de Catalunya i no les de Madrid". En aquest sentit, el cap de llista de JxCat ha afegit: "Posar-se al servei és senzill: si surt derrotat el 155, democràticament s'ha de retirar i acceptar la derrota i, si surt que s'ha de restituir el Govern, l'ha de reconèixer com el Govern legítim de Catalunya des del minut u".

Puigdemont ha seguit castigant el suport d'Iceta a l'article 155 de la Constitució i ha carregat contra la seva proposta de dimitir si en dos anys no aconsegueix un pacte sobre l'encaix de Catalunya. "Miquel, vas tard, molt tard, Miquel 155 Iceta, l'has fet molt grossa", ha etzibat. "Va molt tard perquè ha tingut l'ocasió de dimitir molt abans", ha afegit. I ha plantejat una sèrie de preguntes al candidat socialista sobre mesures contràries al sobiranisme: "¿On era? Estava amagat o menjant paelles mentre pegaven als seus conciutadans", ha afegit amb contundència.

Puigdemont ha situat Iceta en tot moment al costat de les mesures del president del Govern espanyol: "¿Quant ha trigat a posar-se al servei del senyor [MarianoRajoy? Exactament 155 minuts de la vergonya, que acompanyaran la història d'aquesta trista deriva del PSC. I ara diuen que ho deixaran, quan ha tingut ocasions per fer-ho. Ja ens coneixem". 

Vot útil i missatge de Geli al PSC

Notícies relacionades

En el míting s'ha demanat una victòria independentista no només en escons sinó també en la xifra de paperetes i també s'ha apel·lat a la idea del vot útil a favor de JxCat i de Puigdemont. Marina Geli, exconsellera de Salut amb el PSC, ha argumentat la seva presència en la llista de JxCat: "Vaig escollir entre el PSC i sobirania; vull mirar-me al mirall i no tenir vergonya".

En l'acte hi han intervingut entre altres l'exconseller Josep Rull, una setmana després de sortir de la presó d'Estremera, a Madrid, insistint que "no hi ha prou barrots per tancar tanta dignitat". I també hi ha assistit la dona de Puigdemont, Marcela Topor, a qui Puigdemont ha saludat durant la seva intervenció i a qui ha agraït la seva "comprensió en uns moments tan difícils".