Rajoy, agraït a May: "Ens va recolzar sobre Catalunya. El 'brexit' no ens separarà"

El president del Govern escriu un article a 'The Guardian' en què destaca la importància del paper de Londres davant el repte independentista

May ha ofert el seu suport a Rajoy en l’assumpte català. És fonamental que imperi l’Estat de Dret i es respecti la Constitució Espanyola, ha dit la líder anglesa. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha destacat el ferm suport que li ha donat la primera ministra britànica, Theresa May, davant la situació a Catalunya i ressalta que el brexit brexitno trencarà el vincle bilateral.

En un article publicat avui al diari The GuardianThe Guardian, Rajoy subratlla la "fermesa" i "claredat" del suport que el Govern britànic li ha brindat davant la situació política a Catalunya, una postura que considera d'"importància" perquè el Regne Unit és el "bressol del parlamentarisme i l'imperi de la llei".

"Espero que les pròximes eleccions regionals a Catalunya ens permetin tornar a la normalitat i a l'estabilitat que les nostres institucions requereixen i els nostres ciutadans mereixen", afegeix.

Hores abans de la reunió

Notícies relacionades

Aquest article ha sortit publicat al rotatiu britànic abans que el president del Govern espanyol es reuneixi avui a Londres amb la primera ministra per abordar les negociacions del brexit.

Rajoy diu que el Regne Unit es retirarà de la Unió Europea (UE) però no d'Europa i subratlla els llaços històrics entre els dos països, una amistat -afegeix- basada en els valors de "llibertat, democràcia, separació de poders i l'imperi de la llei".