Tribunal Suprem

Llegiu la interlocutòria del jutge Llarena que retira l'euroordre contra Puigdemont

zentauroepp41084451 ousted catalan president carles puigdemont attends a present171205110553

zentauroepp41084451 ousted catalan president carles puigdemont attends a present171205110553 / Olivier Matthys

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jutge Pablo Llarena ha emès avui una interlocutòria en què retira l'euroordre de detenció sobre l'expresident Carles Puigdemont i els quatre exconsellers que estan amb ell a Bèlgica, Toni Comín, Clara PonsatíLluís Puig i Meritxell Serret.

Document

La interlocutòria del jutge

La interlocutòria del jutge

Els arguments aportats pel jutge s'han centrat en les dificultats que comportava la inexistència del delicte de rebel·lió en l'ordenament jurídic belga. "Un delicte de naturalesa plurisubjectiva", com comenta el jutge en la interlocutòria, que amenaçava que la justícia belga denegués "parcialment l'execució de les ordres de detenció". 

Notícies relacionades

Un dels objectius que persegueix el jutge Llarena amb la retirada de l'euroordre és preservar "la continència de la causa" i evitar "conduir el procés a respostes contradictòries i divergents per als diferents partícips", ja que pretén jutjar tot el Govern cessat per les mateixes vies.

Un altre argument que afegeix el jutge és el fet que "els investigats semblen haver mostrat la seva intenció de retornar a Espanya, amb la finalitat de prendre possessió i exercir uns càrrecs electius per als comicis dels quals s'han presentat recentment", en relació amb la concurrència a les llistes electorals de JxCat i ERC.