INTERCANVI EPISTOLAR

Carta de Xavier Sardà a Oriol Junqueras: "La prioritat és tornar a ser un sol poble"

El periodista desitja la ràpida llibertat del líder d'ERC i l'insta a tancar les esquerdes guanyi qui guanyi les eleccions

zentauroepp27514714 barcelona 09 10 2014 television xavier sarda presenta un nue171130095727

zentauroepp27514714 barcelona 09 10 2014 television xavier sarda presenta un nue171130095727

1
Es llegeix en minuts
Xavier Sardà

El periodista Xavier Sardà ha remès una carta a Oriol Junquerasen presó preventiva a la presó d'Estremera, en què li transmet el seu pesar per la seva situació i li diu que, "guanyi qui guanyi les eleccions", la principal tasca hauria de consistir a "tancar les esquerdes" obertes a causa del procés. L'exvicepresident ha coincidit en la seva resposta que el repte és "mantenir cohesionada la societat catalana", però considera que també s'ha de calibrar com s'atenen "les demandes de la societat a partir del respecte a la voluntat expressada a les urnes".

Tant Sardà com Junqueras han autoritzat EL PERIÓDICO a reproduir les seves missives. A continuació, la carta que ha enviat el periodista al líder d'ERC:

Oriol Junqueras:

Han sigut moltes les ocasions en què hem discrepat políticament. Han sigut moltes les preguntes que t'he formulat al llarg dels últims anys, intentant relativitzar les teves dades i el teu optimisme respecte al procés. He viscut amb enorme preocupació la DUI i tot el que ha passat posteriorment. Com molta gent.

Des d'aquesta distància política en què també hem tingut paraules amables, vull que sàpigues que visc amb enorme inquietud la teva situació i la de la resta d'empresonats.

Espero que aquesta carta no arribi a temps perquè ja estiguis fora. Espero que aquestes paraules no siguin necessàries quan te les faci arribar. Del que estic convençut és que hem de fer esforços per bastir ponts i perquè, guanyi qui guanyi les eleccions, la tasca principal consisteixi a tancar les esquerdes.

Notícies relacionades

De moment, et transmeto amb aquestes paraules la meva solidaritat personal i la meva consideració. Et vull (us vull) fora, per continuar discrepant, parlant i convivint. Saps que no vull caure en l'exhibicionisme de la bondat... En tot cas, em deixo portar per la imprescindible vocació de tolerància entre tots. Crec que hi ha hagut un gran desgast emocional i crec que fa massa temps que hem deixat de ser un sol poble. És una prioritat tornar a ser-ho. És la prioritat. ¡Salut!

Xavier Sardà. Barcelona, 29 de novembre del 2017.