RUPTURA DEL PACTE

El PSOE acusa Colau d'anteposar els seus interessos electorals als dels barcelonins

Els comuns van trencar aquest diumenge el pacte amb el PSC a Barcelona

Margarita Robles: "L'alcaldessa ha passat de l'ambigüitat més absoluta a treure's la careta"

undefined40197197 madrid  20 09 2017  politica  sesi n de control al gobierno 170921165552

undefined40197197 madrid 20 09 2017 politica sesi n de control al gobierno 170921165552 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

La portaveu parlamentària del PSOE, Margarita Robles, ha acusat aquest dilluns l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'anteposar els seus interessos electorals als dels ciutadans de la ciutat per trencar el pacte de govern que tenia el seu partit a l'ajuntament amb el PSC.

En declaracions a Antena 3, Robles ha recordat que el consistori estava "funcionant bé" i s'ha queixat que l'alcaldessa hagi decidit sotmetre'l "a aquesta inestabilitat política". "Implica una vegada més no pensar en els ciutadans", ha insistit, i ha lamentat que Colau actuï com ho ha fet el Govern cessat de Carles Puigdemont, renunciant a representar tots els ciutadans, no només els que estan a favor del procés.

"Lamentablement ni el Govern de la Generalitat ni ara Ada Colau estan pensant en tots els ciutadans de Catalunya o de Barcelona i estan anteposant exclusivament interessos que són electorals. Segons la meva opinió, el pitjor de la política és quan es pensa en clau partidista i no es pensa en tots els ciutadans", ha denunciat.

El partit de Colau, Barcelona en Comú, va trencar aquest diumenge el pacte de Govern a l'ajuntament amb el PSC, pel suport que els socialistes han prestat al Govern central en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. La decisió s'ha pres després d'una consulta a les bases del partit de Colau, que han votat a favor de trencar amb el PSC.

Robles ha responsabilitzat Colau de la mesura i ha considerat que l'alcaldessa ha passat "de l'ambigüitat més absoluta a treure's la careta".

"El PSC, l'únic que basteix ponts"

Els socialistes, en canvi, han gestionat la crisi a Catalunya pensant abans en els ciutadans i en la defensa de la legalitat i la Constitució, abans que en els seus interessos partidistes, ha afegit Robles.

Notícies relacionades

En declaracions al Congrés dels Diputats, Robles ha contraposat l'actitud del partit de Colau amb la del PSC, que s'està comportant com una formació oberta i capaç de "bastir ponts" a l'integrar representants de l'extinta Unió (centredreta catalanista) amb símbols de la lluita anticorrupció com l'exfiscal i exeurodiputat de Podem Carlos Jiménez Villarejo.

Robles ha explicat que el PSOE comparteix aquesta estratègia del PSC perquè "en cap cas en un moment de fallida social es pot anar a polítiques de blocs". "Que el PSC s'obri a tota la societat implica que és un partit obert que vol solucionar problemes de veritat", ha insistit, i ha contraposat aquesta política de "diàleg" que intenta "trencar barreres" amb la posició de Colau.