PROCÉS A L'AUDIÈNCIA NACIONAL

Els exconsellers del PDECat empresonats canvien d'estratègia

Els ex alts càrrecs canvien d'advocat, mentre Cuevillas se centrarà en Puigdemont

zentauroepp40785371 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu171102093937

zentauroepp40785371 madrid 02 11 2017 declaraci n de mienbros del govern destitu171102093937 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

Els consellers del PDECat empresonats per rebel·lió per la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela estan canviant d'estratègia i, amb aquest objectiu, han triat un elenc d'advocats que els defensi, substituint Jaume Alonso-Cuevillas, catedràtic de dret processal i exdegà del Col·legi d’Advocats de Barcelona. Aquest lletrat se centrarà a partir d'ara en la defensa de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i dels consellers que són a Brussel·les. Per això, està previst que es desplaci a Bèlgica els pròxims dies per col·laborar amb l'advocat belga contractat per frenar l'ordre de detenció dels antics membres del Govern català.

Notícies relacionades

Els exconsellers de Presidència i de Territori i Sostenibilitat, Jordi Turull i Josep Rull (PDECat), seran defensats des d'ara en la causa per rebel·lió que instrueix l'Audiència Nacional per l'advocat Jordi Pina, del despatx Molins & Silva, en substitució del lletrat Jaume Cuevillas. Pina pertany a uns dels despatxos que històricament han representat als tribunals polítics de l'extinta CDC,i  compaginarà la seva defensa amb la del president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, que també està en presó preventiva, com el dirigent d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

L'exconsellera de Governaciò Meritxell Borràs també ha decidit canviar d'advocat i ha contractat els serveis del penalista Javier Melero, que habitualment defensa càrrecs vinculats al PDECat. Aquest últim advocat representa en el procés per sedició obert al Tribunal Suprem els exmembres de la Mesa del Parlament Lluís Corominas, Lluís Guinó i Ramona Barrufet. L'extitular del departament d'Interior, Joaquim Forn, serà defensat per l'advocat Daniel Pérez, del despatx de Cristóbal Martell.