POLS SOBIRANISTA

Rajoy assegura que el 155 impedirà que "s'abusi de Catalunya"

El cap de l'Executiu diu que no està disposat a fer diferències entre els espanyols per "assossegar el desafiament"

 Mariano Rajoy envia un missatge als espanyols després de l’aprovació de les mesures de l’article 155 / ATLAS VÍDEO/ FOTOG.: JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

Mariano Rajoy ha defensat al Senat les mesures per intervenir Catalunya amb un discurs molt dur sobre la situació en aquests moments de la societat catalana i els seus polítics. El president del Govern central ha afirmat que es veu obligat a desplegar l'article 155 de la Constitució, perquè ha de "protegir" els catalans "de l'actitud del Govern de la Generalitat". "El que està sobre la taula és si ha arribat el moment que s'imposi la llei per sobre d'una altra consideració, no contra Catalunya sinó per impedir que s'abusi de Catalunya", ha declarat entre un llarg aplaudiment dels senadors del PP. "Del que s'ha de salvar Catalunya no és del 155, sinó dels estralls que estan causant les actituds anticonstitucionals", ha afegit al final d'un discurs de més de 40 minuts.

El cap de l'Executiu ha subratllat que no està disposat a "reconèixer categories desiguals" entre els espanyols per "assossegar el desafiament". "Confio que lluny d'egoismes de partit, càlculs electorals, inclinacions ideològiques i petites mesquineses, sapiguem oferir un gest i donar una resposta que estigui a l'altura del que esperen de nosaltres tots els espanyols", ha conclòs Rajoy en referència a la resta de grups.