Rufián: "Van enviar salvatges a apallissar la nostra gent"

El portaveu d'ERC demana a Méndez de Vigo que accepti la negociació

El Govern respon que és el Congrés l'únic escenari de mediació

Méndez de Vigo, que ha sigut l’encarregat de respondre-li, li ha recordat que Espanya és un país fort que no necessita mediadors. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda / Iolanda Mármol

Tensa picabaralla entre el portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, i el ministre Portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, a la sessió de control al Govern al Congrés dels Diputats aquest dimecres. El republicà, amb un discurs especialment dur, ha demanat a l'Executiu que posi en valor l'oferta de diàleg plantejada aquest dimarts pel president Carles Puigdemont des del Parlament i li ha reclamat que retiri l'operatiu policial desplaçat a Catalunya.

“Vostès el diàleg el redueixen a pilotes de goma, pals i es dediquen a maltractar aquells que no pensen com vostès. ¿Vostè creu que és agradable allargar la mà als responsables d'això? ¿A aquells que van enviar salvatges a Catalunya a apallissar la nostra gent?", ha preguntat exhibint fotografies de ferits de l'1-O. "La resposta és que no. Aquesta és la seva obra. La nostra obra és el que va passar ahir al Parlament de Catalunya en un acte d'enorme generositat i valentia, de política en definitiva, que és allargar la mà fins i tot als de les porres. Els demano que siguin civilitzats i demòcrates per una vegada a la seva vida i s'asseguin en una taula de negociació. Els demano que treguin la seva policia de Catalunya", ha reclamat.

 Rufián ha defensat que Puigdemont va fer un discurs d'“enorme valentia” a l'allargar la mà “fins i tot als de les porres”.

Notícies relacionades

Mendez de Vigo no ha recollit el guant del diàleg a través de mediadors neutrals externs. Ha assenyalat que en les últimes quatre dècades el Congrés ha sigut qui ha resolt les diferències i els problemes de la societat espanyola. “Aquest país no necessita mediadors per resoldre els seus problemes. Som capaços de resoldre-ho nosaltres”, ha assegurat.

El ministre també ha ironitzat amb el to crític habitual en el portaveu republicà i li ha demanat que “digui coses assenyades i positives” per insistir que el Govern català ha de tornar a la llei.