DAVANT LA MANIFESTACIÓ D'AQUEST DIUMENGE

Societat Civil demana a Puigdemont que no cometi la "insensatesa" d'una DUI

L'organització pretén que amb la manifestació de BCN es pugui "visualitzar que existeix una altra Catalunya"

zentauroepp40459849 people waving spanish flags gather for a demonstration calle171008111558

zentauroepp40459849 people waving spanish flags gather for a demonstration calle171008111558 / JORGE GUERRERO

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué / Jesús G. Albalat / Barcelona

El vicepresident de Societat Civil Catalana (SCC), José Domingo, ha demanat avui al president Carles Puigdemont que no cometi "la insensatesa i la provocació" de declarar la independència a través d'una DUI i ha fet una crida a "recuperar el sentit comú".

Domingo ha fet aquestes declaracions als mitjans abans de l'inici de la manifestació que ha convocat SCC al centre de Barcelona, que pretén, ha dit, "visualitzar que una altra Catalunya existeix". Ha reclamat a Puigdemont que no cometi "la insensatesa" d'una DUI, "ja que el principal perjudicat en seria el poble català".

Notícies relacionades

"Una DUI seria una absoluta provocació i l'embrió d'un enfrontament entre catalans", ha advertit. Domingo ha argumentat que aquesta declaració a més no té ni base legal ni social, ja que ha dit que el referèndum de l'1 d'octubre (1-O) es va fer en contra de l'ordenament jurídic, sustentat en una llei suspesa pel Tribunal Constitucional i amb "la majoria" dels catalans "absents" en la votació.

Per tot això, ha fet una crida a "dir prou" al procés independentista i a recuperar "el seny i el sentit comú", com diu el lema de la manifestació.