debat sobiranista

Policies que van a Catalunya, aclamats amb crits d'"a por ellos"

Huelva, Cadis i Còrdova animen els agents de reforç per parar el referèndum

Algunes desenes de persones han acomiadat amb visques a Espanya i a la Guàrdia Civil els agents de la Comandància d’Algesires (Cadis). / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Diversos efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han sortit aquest dilluns des d'Andalusia cap a Catalunya per reforçar el dispositiu antireferèndum. Al sortir de Huelva, Còrdova i Cadis han sigut aclamats per alguns paisans en unes concentracions en què s'han pogut sentir crits d'"a por ellos", "Catalunya és Espanya" i "Puigdemont, a la presó" i veure banderes amb el lema "Arriba España".

Una unitat de la Policia Nacional de Còrdova ha sigut acomiadada a la comissaria de Campo Madre de Dios. Enmig d'aplaudiments i abraçades, i amb l'assistència dels comandaments policials a l'acte, els agents han dit adeu emocionats, fins i tot algun d'ells embolicat amb una bandera espanyola. Als peus de l'autocar els arengava un home amb una bandera amb el lema "Arriba España".

Notícies relacionades

A Huelva, més de 200 persones han volgut animar la Guàrdia Civil. "¡Catalunya és Espanya!", "¡Jo soc espanyol!" o "¡Puigdemont a la presó!" han sigut algunes de les arengues que, segons el 'Diario de Huelva', s'han pogut escoltar en la concentració. 

Guàrdies civils i policies de Cadis també han rebut una sonora ovació quan emprenien el camí cap a Barcelona.