TRIBUNAL DE COMPTES

Artur Mas demana "una mica" d'ajuda per pagar la fiança de 5,2 milions del Tribunal de Comptes

L'expresident, Ortega, Rigau i Homs admeten que no podran pagar de la seva butxaca l'elevada suma

Mas ha destacat que el sobiranisme català respon amb mobilització i civisme a un Estat de repressió policial. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'expresident de la Generalitat Artur Mas i els exconsellers Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs han donat aquest dimarts per fet que no podran pagar de la seva butxaca els 5,2 milions d'euros de fiança que els imposa el Tribunal de Comptes per la consulta sobiranista del 9-N del 2014 , i per això han demanat aportacions a la caixa de solidaritat. "No pot ser que molt poquets ho perdem tot. Ajudar una mica és molt fàcil. Hi ha una onada de solidaritat que agraïm molt", ha manifestat Mas en una entrevista conjunta a RAC-1.

L'expresident Mas ha explicat que els nou assenyalats pel 9-N pel Tribunal de Comptes no poden "fer front a aquestes quantitats". No obstant, ha subratllat que "molta gent ha pres consciència" que aquests acusats van donar "la cara" per poder celebrar una consulta en què van participar 2,3 milions de catalans, i per tant "no té sentit que nou ho perdem tot" i que "la resta no faci un esforç molt petit" per poder fer front a la fiança.

Mas ha animat els que van participar en el 9-N a "ajudar una mica" amb una aportació a la "caixa de solidaritat" promoguda per les entitats sobiranistes per afrontar aquest tipus de pagaments.

"Un despropòsit"

Per la seva part, l'exconseller de la Presidència Francesc Homs ha considerat un "despropòsit" el procediment obert pel Tribunal de Comptes, perquè "és directament il·legal, d'una irregularitat absoluta".

Notícies relacionades

Homs ha recalcat que "una cosa que va ser jutjada no es pot tornar a jutjar", de manera que, al seu parer, hi ha motius "per poder actuar contra els que estan actuant d'aquesta manera contra l'Estat de dret".

L'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau ha assenyalat que aquest procés és un "escarment" per intentar dissuadir els impulsors d'un referèndum l'1 d'octubre, mentre que l'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega ha denunciat la "indefensió absoluta" que sent davant el Tribunal de Comptes.