EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

El Consell de Garanties avala que la llei del vot electrònic no vulnera la Constitució

El dictamen de l'organisme consultiu de la Generalitat recomana tot i així fer proves que garanteixin la "fiabilitat del sistema"

jregue38888154 barcelona 14 06 2017  carles puigdemont durante el pleno sob170623092247

jregue38888154 barcelona 14 06 2017 carles puigdemont durante el pleno sob170623092247

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

El Consell de Garanties Estatutàries (CGE) va avalar ahir el projecte de llei del vot electrònic per als catalans que resideixen a l’estranger. El dictamen de l’organisme consultiu de la Generalitat apunta que la norma no vulnera ni articles de la Constitució ni el principi de seguretat jurídica que el projecte de llei recull. Però recomana fer proves i tests que garanteixin el «correcte funcionament i la fiabilitat del sistema». Les comprovacions que insta a portar a terme serien útils, assegura, per millorar i perfeccionar aspectes i contribuir al seu coneixement per part dels ciutadans.

El text assenyala que el projecte de llei no vulnera els articles referents al desenvolupament del dret de sufragi (23), règim electoral general (81.1) i competència sobre la regulació de les condicions per garantir la igualtat en l’exercici del dret de sufragi (149.1.1).

Set 'sís' i un vot particular

Notícies relacionades

El TC català, que va aprovar el dictamen per set sís davant d’un vot particular, assenyala que les previsions no es podran portar a terme si prèviament no s’han acordat amb l’Estat els convenis i els protocols que la norma estableix. 

En el seu vot particular, el membre del CGE Carles Jaume Fernández va considerar que el projecte de llei és contrari a la Carta Magna i a les normes del seu desenvolupament en matèria electoral.