DESPRÉS DEL PACTE AMB EL PSOE

Dimiteix el Consell de Podem a Ciudad Real per dissidències amb la cúpula regional

Acusen García Molina d'"haver-los humiliat" al recolzar una altra llista diferent de la seva

El consell al·lega que "podemistes de tardor" controlen la regió gràcies a les "amistats i confraternitzacions"

zentauroepp39290786 page podemos170713215026

zentauroepp39290786 page podemos170713215026 / Ismael Herrero

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / EFE / Madrid

El Consell Ciutadà de Podem a Ciudad Real ha anunciat aquest dimarts la seva decisió de presentar la seva dimissió, per les discrepàncies que manté amb la cúpula regional del partit a Castella-la Manxa

En un comunicat, el Consell Ciutadà de Podem a Ciudad Real ha justificat la seva decisió perquè, després de l'"èxit incontestable" que va obtenir la formació morada a les eleccions europees del 2014 i el successiu creixement a les enquestes, "van començar a passar coses inesperades".

Així, la tardor del 2014 van entrar a Podem persones vinculades anteriorment a altres partits de l'esquerra tradicional i el sindicalisme clàssic que van arribar recolzats des de Madrid per Pablo Iglesias.

Alguns d'aquests "nous" membres de Podem a la província i a Castella-la Manxa, han indicat, "van rebre el sorprenent encàrrec per part dels madrilenys de realitzar la tasca d'extensió a la província que fins ara realitzava el Cercle de Ciudad Real".

En realitat, han advertit els membres del Consell Ciutat de Ciudad Real, "aquestes persones es van convertir 'de facto' en els representants no oficials del partit a la província i d'alguna manera també a Castella-la Manxa, on altres persones d'orígens similars reben encàrrecs també similars".

La seva arribada al partit va ser bàsica per "organitzar i estructurar les llistes de les candidatures de Pablo Iglesias als processos interns que es van celebrar a nivell autonòmic a començaments del 2015", han assegurat.

I han afegit que, d'aquesta manera, "podemistes de tardor acabats d'arribar van passar, sense haver trepitjat un Cercle, d'estar combatent Podem a altres partits a controlar Podem Castella-la Manxa en molt pocs mesos, gràcies a les amistats i confraternitzacions amb determinades persones de Podem a Madrid".

Segons els integrants del Consell Ciutadà de Ciudad Real, "les conseqüències d'aquests nomenaments no es van fer esperar i la seva política interna va consistir a reafirmar les mateixes motivacions que semblaven haver-los portat a Podem, aconseguir a través de la política el que fora de la política no els era garantit".

Notícies relacionades

En el seu comunicat, el Consell Ciutadà de Podem critica el secretari general de Podem Castella-la Manxa, José García Molina, que acusen d'"haver-los humiliat", després d'haver recolzat una altra llista diferent de la seva.

A més, han denunciat la "persecució permanent" a què ha sigut sotmès el Consell Ciutadà Municipal. Pels dimissionaris, aquestes raons justifiquen la seva marxa, com també la justifica la decisió de José García Molina d'entrar al Govern del PSOE a Castella-la Manxa, que tampoc avalen.