DEBAT SOBIRANISTA

Yoko Ono, Stóitxkov i Viggo Mortensen, entre els firmants d'un manifest a favor del dret a decidir

Eric Cantona i Peter Gabriel també figuren entre les personalitats que recolzen el text

zentauroepp39430988 yoko ono at the nme 2016 music awards in london  wednesday  170724133755

zentauroepp39430988 yoko ono at the nme 2016 music awards in london wednesday 170724133755 / Joel Ryan

1
Es llegeix en minuts

Una cinquantena de personalitats internacionals recolzen el manifest 'Let Catalans vote', que defensa el dret a decidir de Catalunya. Entre les últimes adhesions destaquen les dels cantants Yoko Ono Lennon i Silvio Rodríguez i el futbolista Hristo Stóitxkov. En un comunicat emès aquest dilluns, els impulsors han destacat que, des del juny, nou personalitats s'han sumat a les que ja havien donat suport a la campanya des del 2014.

Notícies relacionades

El manifest reivindica que "la millor forma de resoldre les disputes internes legítimes és fer servir les eines de la democràcia". I crida el Govern de l'Estat a treballar amb les institucions catalanes perquè Catalunya pugui votar el seu futur polític. Les últimes incorporacions s'han difós el mateix dia en què altres destacades personalitats del món de la cultura, com el cantautor Joan Manuel Serrat i els escriptors Juan Marsé i Eduardo Mendoza, han exposat a 'El País' els seus motius per rebutjar el referèndum unilateral.

Entre els últims adherits al manifest 'Let Catalans vote' també hi ha la premi Nobel de la pau de 1997, Jody Williams; el cantautor Peter Gabriel; el pare de la constitució d'Eslovènia Peter Jambreck; l'economista i exdiputat de Syriza Costas Lapavitsas, i el futbolista Eric Cantona. L'actor Viggo Mortensen; l'activista Angela Davis; la premi Nobel de la pau de 1992, Rigoberta Menchú, i el del 2015, Ahmed Galai, són altres firmants del manifest.