Santamaría reitera que tot pas cap a l'1-O "tindrà resposta"

"El somni de Puigdemont acabarà quan caigui del llit", diu Albiol

El PP lamenta que el PSOE "no vagi més enllà" en el combat contra el referèndum

undefined39266885 madrid 12 07 2017 pleno del congreso de los diputados  en la170712152726

undefined39266885 madrid 12 07 2017 pleno del congreso de los diputados en la170712152726 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Cada pas que el Govern català faci cap al referèndum tindrà resposta de la Moncloa. Així ho ha sentenciat la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría. En la particular partida d'escacs, el PP sap que té moltes més peces a la seva disposició i que no deixarà córrer el cronòmetre ni un segon davant cada moviment de la Generalitat. 

"Hi ha una cosa que s'ha de tenir ben clara: la comunitat autònoma de Catalunya no prepararà amb el seu govern aquest referèndum il·legal i qualsevol actuació preparatòria tindrà la corresponent resposta", ha asseverat Sáenz de Santamaría, disposada a frenar una iniciativa "que tanta divisió està generant a Catalunya". 

No ha sigut l'única veu del PP que ha volgut deixar clar que al frontó del PP no hi haurà cap escletxa perquè es coli un altre 9-N. Seguint l'intercanvi de cops, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha esmenat el conseller Joaquim Forn, que havia assegurat que els Mossos "facilitaran el referèndum". Zoido no creu que sigui així i no "contempla" que els Mossos "no hagin de ser complidors amb les exigències de la llei" i amb les resolucions dels tribunals sobre l'1-O.

Notícies relacionades

L'entrevista de Carles Puigdemont a 'Le Figaro', en què assegurava que el Govern català no renunciarà al referèndum encara que el Constitucional l'anul·li i que no acceptaria una eventual suspensió de les seves funcions, també ha rebut un cop de raqueta, aquesta vegada a quatre mans. En primer lloc, de Xavier García Albiol: "El somni sobiranista de Puigdemont acabarà quan caigui del llit", ha clamat el líder del PPC, abans que arribés un altre revés des de Génova. "El senyor Puigdemont pot dir el que vulgui, però s'ha d'atenir al que diu la llei", ha assenyalat Fernando Martínez Maíllo. El coordinador general de la PP també ha deixat anar un cop de dreta al PSOE. "Té una doble posició que planteja dubtes. Valorem la negativa al referèndum i el suport al Govern espanyol en un moment en què s'està qüestionant la sobirania nacional. Però voldríem que el PSOE anés més enllà"

EL FLA COM A AGRESSIÓ

Els socialistes s'han desmarcat amb rotunditat de la decisió del Govern central de controlar setmanalment els comptes de la Generalitat per evitar que no es destinin fons al referèndum. La mesura, que podria comportar la suspensió del finançament que li arriba a l'Administració catalana gràcies al fons de liquiditat autonòmic (FLA), suposarà, a ulls del secretari d'Organització dels socialistes, José Luis Ábalos, “tirar més llenya al foc” territorial. “Sona més a amenaça que a res més. Es pot veure com una agressió”, ha apuntat després de la reunió de la direcció del PSOE.