EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

El president de la FEMP, als ajuntaments: no poden col·laborar amb l'1-O de "cap manera"

Abel Caballero subratlla que aquesta posició "no compleix la llei ni respecta les lleis"

1
Es llegeix en minuts

El president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i alcalde de Vigo, Abel Caballero, ha dit aquest divendres que "de cap manera" un Ajuntament pot "participar d'un referèndum inconstitucional", en referència a la consulta de l'1-O. En una entrevista a RNE, Abel Caballero ha explicat que la federació que presideix no té competències que sí que té el Govern d'Espanya, encara que ha plantejat la seva "posició personal".

Per ell, "de cap manera un ajuntament pot participar d'un referèndum inconstitucional". Així, ha argumentat que fer-ho seria "col·laborar amb una posició que no compleix ni respecta les lleis", i això resultaria contradictori amb el fet que "els alcaldes" són "molt respectuosos amb les lleis".

En aquest sentit, ha qualificat de "disbarat polític" qualsevol contribució per part d'un ajuntament amb la consulta d'autodeterminació i ha assegurat que "el que ha de fer el PDECat" no és altra cosa que "fer un pas al costat i situar-se en la via constitucional".

PLURINACIONALITAT SÍ O NO

Per un altre costat, preguntat per si li agrada el nou terme que utilitza el PSOE per referir-se a les diferències culturals entre espanyols, 'plurinacionalitat', l'alcalde socialista ha eludit la qüestió: "És molt important que el PSOE i el PSC tinguem la més fluida i millor relació perquè som el mateix partit, després hi haurà matisos".

Notícies relacionades

Ha justificat que va ser una decisió que es va prendre en l'últim congrés del partit socialista, en què no va estar present, i ha afegit que hi ha "moltes opinions al PSOE", i que a "alguns els agrada més i a altres menys". "És una decisió que s'ha de respectar", ha afirmat.

En aquest sentit, sí que ha assenyalat que creu que "l'Estat federal és el futur", i ha confirmat que l'expressió amb què se sent còmode és "aquesta posició de federalisme". Això sí, admet que és una "declaració terminològica" de la qual no coneix "el contingut" i li arriben "molts matisos".